IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво разкриват привидно тривиалните семейни спорове

19 ноември 2016 11 45

Не се успокоявайте, че са нормални, те убиват връзката ви

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Поредният стресиран работен ден, а от сутринта адреналинът ви е качил горни граници в поредния скандал с половинката за мръсните чинии. Тривиално, но факт, а за мнозина за съжаление и ежедневие...

Всяка двойка има своите противоречия и свади, ала ако постоянно спорите за едно и също нещо, това означава, че имате доста по-сериозни проблеми от привидно битовите различия, твърди експертът по връзки от Торонто д-р Кимбърли Мофит. А ето и какво е нейното обяснение зад честите спорове за едни и същи „тривиални неща“:

Карате се за пари

Ако постоянно се карате за пари, това вероятно означава, че имате различни гледни точки за живота. „От моя опит съм видяла, че хората, които се карат постоянно за пари, смятат че причината е в липсата им. В действителност обаче причината са различните им ценности, желания и приоритет в живота“, категорична е Мофит. Тя съветва двойките с подобен проблем да седнат и да обсъдят кой какво иска и как виждат бъдещето си заедно, за да намерят компромис.

Карате се за домакинските задължения

Доста често срещан проблем при семейните двойки, които живеят от дълго време заедно. Единият постоянно трябва да мърмори на другия какво да свърши, което се оказва не само досадно, а и неефективно. Според Мофит това е знак, че с партньора ви трябва да поработите върху комуникативните си умения и да се научите да се чувате един друг.

„Добрият партньор ще слуша и ще може да реагира на желанието на своята половинка, без значение какво е то. Ако човек го е грижа за другия, той може да промени навиците си и да се напасне към своята половинка в името на тяхното щастие и семейна хармония“, обясни Мофит.

Карате се за семейството

Когато скандалите у дома се въртят около семейството, истинският проблем се крие в това, че единият се чувства недооценен. Например, често скандалите се завихрят от нещо дребно като това защо конкретен празник се кара у семейството на единия партньор, а не у това на другия. Единият се чувства ощетен и по-малко значим дори от нещо толкова дребно, а скандалът е неговият малък бунт и начин да защити позицията си в семейството и да поиска уважение и оценка.

Карате се за секс

Без значение дали искате повече, по-малко или различен вид секс, проблемите в спалнята издават емоционална и физическа дистанция помежду ви. Мофит смята, че сексуалните различия са явен знак, че имате комуникативни проблеми, липса на близост и разбиране.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари