IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-явният знак, че връзката/бракът ви е обречен

11 март 2017 16 15

Има ли какво да делите, раздялата става по-трудна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вероятно веднага може да се сетите поне за един бивш, който е останал прекалено дълго в живота ви незаслужено. Не сте единствените! Скорошно португалско изследване разкрива, че има причина да бъдем „приклещени“ в лоши връзки.

Когато хората инвестират много време, пари и усилия в една връзка, те са по-склонни да стоят в нея, дори да не са щастливи. Казано с други думи: двойките са готови да търпят мизерните си отношения, ако са намесени деца, общ дом или дълги години, прекарани заедно.

Брачният консултант от Ню Йорк Меган Клоус признава, че вижда подобно нещо при голяма част от своите клиенти. Проблемът е, че когато са приклещени в лош брак/връзка участниците често изневеряват или се поддават на други пороци (хазарт, алкохол), за да се почувстват живи и значими.

Клоус пояснява, че човекът е „стадно животно“ и не обича самотата. Затова и предпочита „лоша компания“ пред това да бъде сам. Освен това ние сме същества на навика, а партньорът също се превръща в такъв.

И все пак, кога разбираме, че една връзка е обречена?

Просто е: когато и двете страни са направили компромиси и въпреки това нещата не се получават. Това е категоричното доказателство, че не си струва да продължавате заедно.

Меган издава, че пътят на раздялата е трънлив и труден, затова и много хора не го поемат. Но все пак той е преодолим!

„Колкото повече значими и хубави неща ви се случват – в работата, в компания на приятели и т. н., толкова по-бързо ще осъзнаете, че личният ви живот не се вписва в картинката и трябва да се промени“, убедена е Клоус.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари