IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 огромни грешки при развода

12 март 2017 15 15

И си спестете много нерви и разправии

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В процес на развод сте и определено сте имали и по-добри моменти. По всяка вероятност сте огорчени, но това не означава, че трябва да обявите война на вече бившата половинка. Ще си спестите много нерви и неприятности, ако просто следвате протокола и преминете бързо и без излишен шум през процеса.

Ето и кои грешки е най-добре да си спестите:

Погрижете се за общите кредити/дългове възможно най-бързо

Когато един брак приключи настъпва период, в който и двете страни поемат финансов удар. Това, което сте определяли преди като инвестиция, сега е бреме, което дърпа парите ви. Всеки път, когато единият се забави с някакво плащане, то рефлектира върху другия. Създайте нов финансов план, чрез който и двамата да се облекчите максимално.

Не използвайте попечителството и подялбата като оръжие/изнудване

Подялбата при развод рядко минава безпроблемно, особено ако едната страна е наранена и войнствено настроена. Не играйте мръсно, защото никой от двама ви няма да си тръгне непокътнат от подобна битка.

Не карайте общите си приятели да взимат страна

Подобна грешка ще ви коства приятелството на тези хора. Те не биха искали да взимат страна и дори трябва да се радвате, ако след развода ви не се дистанцират, тъй като са ви харесвали като двойка, а продължат да поддържат връзка и с двама ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари