IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо жените се съгласяват да подпишат предбрачен договор?

20 април 2017 15 20

6 жени разкриха своята лична история

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В романтичните представи любовта и предбрачният договор не вървят ръка за ръка. Самата идея за брак по любов би трябвало да изключва меркантилността и всяка друга „подмолна“ причина за законно обвързване. И все пак много дами се кълнат, че са влюбени и обичани и все пак подписват подобен документ преди важното „да“, защото...

1. Данък обществено мнение

„Омъжих се за по-възрастен мъж с милиони в банката. Аз предложих да подпишем предбрачен договор, защото не исках хората да мислят, че съм златотърсачка и съм с него заради парите. Аз наистина го обичах. Бяхме женени 10 години“, – Тийгън Д. 38 г.

2. Собствен бизнес

„И двамата със съпруга ми имахме собствен бизнес преди да се срещнем. Не искахме да се женим и да намесваме работата си в картинката и подписахме предбрачен договор, за да запазим бизнесите си непокътнати в случай на развод“, – Денис М. 41 г.

3. Млада и влюбена

„Честно казано, бях на 23, когато се омъжих за 28-годишния си приятел. Бях лудо влюбена и дори не знаех какво подписвам. Мислех, че всички подписват подобни неща и е нормално“, Лаура Д., 26 г.

4. Повторната грешка

„Два дни след като бившият ми съпруг ми предложи отново брак, ми призна, че ще има сватба, само ако подпиша предбрачен договор. Мислех, че съм влюбена, затова го направих. Разделихме се 2 години по-късно. Той ми изневери отново и си тръгнах без пени“, Дани Л., 32 г.

5. Идеята за вечен брак

„Предбрачните договори изглеждат като добра идея, когато се жениш млад и влюбен и вярваш, че няма да се стигне до развод. Затова и аз подписах такъв. Разведохме се след 10 години и аз не получих почти нищо. Той наследи много семейни пари, но аз не получих нищо от тях“, Пам С., 45 г.

6. Горчив опит

„Съпругът ми беше женен веднъж, когато се срещнахме. Бившата му го беше оскубала здраво при развода и той дори беше потънал в дългове, когато се венчахме. Помоли ме да подпиша предбрачен договор, тъй като вече имаше горчив опит и аз го разбрах и приех“, Рейчъл У., 33 г.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари