IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектната възраст за брак

22 юни 2017 14 00

Точните години намаляват шанса за развод

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Живеем в общество пълно с предразсъдъци. Едно време бабите ни са се омъжвали на 17, а днес една жена без съпруг на 27-28 години вече е заклеймявана от по-възрастното поколение като „стара мома“.

Интересното е, че през последните две-три десетилетия жените започват все по-късно да се омъжват и да създават семейства, като преди това предпочитат да изградят някаква кариера и да си осигурят един добър и по-спокоен живот.

Има ли идеална възраст за брак?

Според професор Никълъс Волфингър от университета в Юта, статистически най-удачно е една жена да се омъжи между 28 и 32 години. Той е направил проучване, според което дамите, сключили брак в този период от живота си са най-малко склонни да се разведат. Волфингър твърди, че рискът от развод намалява постепенно от късните тийнейджърски години до началото на 30-те.

„След 32 години вероятността от развод се покачва с 5 % с всяка изминала година от брака. Хората, които чакат да сключат брак в 30-те си години, сякаш са предразположени да се провалят в семейния живот“, добавя Никълъс.

Професорът има още две тези на база на проучването си. Според него двойките в 30-те си години са по-зрели и по-добре осигурени финансово. Ако една жена се венчае след 30, то потенциалният ѝ избраник по всяка вероятност ще е по-възрастен и съответно според Никълъс, ще е „отхвърлен“ от други жени. Това автоматично го прави недостатъчно надежден за партньор, смята Волфингър.

Изследването е публикувано от Института за семейни проучвания.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Лола ( преди 6 години )
До Фиона: Е, не бива да се обобщава така, разбира се! Винаги има и изключения, но, да, аз също мисля, че тази работа с брака, ако не се случи до около 30-та година.... няма много шанс. Иначе и на 20 да сключиш брак, гаранция, че ще е сполучлив той няма....Относно късното раждане на деца, особено след 35-та година, категорично съм на мнение, че не е удачно! Това, когато няма някакъв медицински проблем, естествено! Доста жени около мен го направиха и нито една не се хвали, че е направила хубав избор с възрастта да стане майка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Фиона ( преди 6 години )
Невероятна глупост! От начало до край!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар