IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 неща, които разведените биха искали да ви кажат, но не го правят

22 юли 2017 15 15

Животът ви се променя драматично

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Живеем във времена, в които браковете могат да траят по 24 часа и статистически разводите стават все по-често явление.

Този процес обаче не е просто емоционално изтощителен и неприятен, а се отразява дори чисто битово на живота ви оттук нататък. Сигурно си мислите, че повторен подпис на една хартийка ще ви раздели с неподходящия партньор и ще продължите напред постарому, но грешите. Ето какво разведените ви познати биха искали да ви кажат, но не го правят.

1. Финансовото ви състояние ще претърпи голяма промяна

Докато се борите с емоционалния стрес покрай развода, вероятно ще забравите за момент как ще се отрази това на финансите ви. Но действителността е жестока – ако имате деца, издръжката е почти нищожна и всички сметки вече са на вашия гръб. Ще се наложи да бръкнете в спестяванията си (дано да имате такива) и да изготвите нов план за разпределение на разходите.

2. Само защото той е съсипал брака ви с изцепките си, не означава, че ще получите всичко

Да не забравяме, че живеем в България! Тук предбрачните договори не са на почит, освен ако не се жените за някой милионер, така че в края на брака ви, почти сигурно няма да получите нито апартамента, нито колата, нито солидна издръжка. Дори той да е виновен и да се е държал като идиот по време на брака ви... по-скоро разчитайте да го направи и по време на развода ви.

3. Омъжените ви приятелки ще ви зарежат

В началото ще ви съжаляват. И все пак те са с привидно щастлив семеен живот и ще искат да запазят това усещане, което означава, че няма да искат да ви слушат как страдате или се ядосвате за съсипания си брак, изкарвайки наяве всички „кирливи ризи“, които може да се намират и в техните семейства. Те ще искат да си излизат семейно по двойки и тъй като вие вече не сте със своята половинка (който може да е станал добър приятел на техните съпрузи вече), нямате място при тях в представите им.

4. Продължаването напред може да се окаже бавен процес

Няколко години не се заличават така лесно. Има създадени навици, много емоции, планове... Той е навсякъде и ще ви трябват месеци да се отърсите от неговото присъствие. Започнете с бавни стъпки, не потискайте натрупаните чувства. Не се срамувайте да потърсите и специалист, ако усещате че емоциите ви задушават и не можете да се почувствате свободни и живи.

5. Ако не разберете добре себе си и какво искате, ще направите същата грешка

„След като се разведете, ще установите, че клонингите на бившия ви са привлечени от вас като магнит. Освен това вие подсъзнателно се събирате с подобни индивиди, а трябва да ги избягвате. Имам много клиенти, които си правят списък с качествата, които не искат следващият мъж в живота им да притежава, на база това какъв е бил екссъпругът им“, споделя терапевтката Нанси Хийтън от Ню Йорк.

6. И все пак сте по-добре без него

Може да се чувствате ужасно сега, но повечето жени стават в пъти по-щастливи и успешни след развода си, показва изследване на лондонския университет Кингстън. Това е резултат на възвръщането на тяхната самоувереност, самочувствие, любопитство към живота, решителност и желанието за себеутвърждаване и реализация, които се събуждат след освобождаването от „брачните окови“, особено ако са били в токсичен брак.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари