IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страховете на бъдещите майки и думата на експертите

8 ноември 2017 10 20

Съпругът ми ще разбере ли какво преживявам?

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Без значение на каква възраст е една жена, когато става майка за пръв път или пък колко е „подготвена“ за това, в главата ѝ се въртят определени въпроси и страхове. Ето и 4 от най-често срещаните и какво мислят експертите по темата:

Страх 1: Съпругът ми ще прегърне ли бащинството от самото начало?

Отговор: Според психолога от Монреал, Канада д-р Пери Адлър, всичко зависи от разбирането на съответния човек какво е да бъде мъж и баща. Добрата новина е, че дори да не е имал силна и позитивна връзка със своя баща, може да пожелае да се държи по различен начин с детето си.

Страх 2: Съпругът ми ще разбере ли какво преживявам?

Покрай раждането, безсънието, кърменето, обърканите хормони, жените често изпадат в криза, депресия, прекалено са изнервени и емоционални. Нерядко именно в тези първи месеци след появата на мъничето връзката между двама души е подложена на изпитание и може или да приключи, или да стане по-здрава.

Отговор: „Той няма да разбере на 100 % през какво преминавате. Повтаряйте си, че с времето ще започнете да се чувствате по-добре. Най-добре приемете, че той не може да влезе в кожата ви и вие не можете да го вините за това. И все пак споделяйте с него какво ви притеснява и тормози и го оставяйте повече време с бебето. Така ще има по-голям шанс да усети усилията и грижите, които полагате и да ви влиза по адекватен начин в положение“, съветва Адлър.

Страх 3: Какво ще се случи със сексуалния ни живот?

Отговор: Според психолога е нормално в началото след раждането да имате понижено либидо. И макар че лекарите препоръчват въздържание в рамките на 6 седмици, нерядко отнема повече време.

„Не се тревожете! Ако сте се наслаждавали на секса преди раждането, ще му се наслаждавате и след това“, убеден е Пери.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари