IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо бебето трябва да спи в друга стая?

24 ноември 2017 07 40

Научете го от самото начало, за негово и ваше добро е!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Бебета, които спят в различна стая от майките си, заспиват по-рано, по-бързо и за по-дълго време, твърди ново изследване. Освен това те по-бързо се научават да пропускат нощното хранене, а родителите им също релаксират по-качествено през нощта.

„Основната причина за всичко това е, че бебетата се научават сами да се приспиват и успокояват“, твърди авторът на изследването д-р Джоди Миндъл от Детската болница във Филаделфия.

Изводите от това изследване биха могли да влязат в противоречие със съвета на Американската академия на педиатрите, която препоръчва бебета и майки да спят в една стая поне първите 6 месеца след раждането, за да се намали рискът на внезапна смърт на новороденото.

„На педиатрите им е все по-трудно да дават съвети на родителите след излизането на Наръчника на Американската академия на педиатрите. Веднъж след като бебето мине рисковата възраст от 6 месеца, родителите трябва да преценят какво работи най-добре за цялото семейство, за да могат да спят нормално“, коментира Миндъл.

Проучването е на база отговорите на въпросник на родителите на 6236 бебета на възраст между 6 и 12 месеца в САЩ. Допълнително са разпитани майките и татковците на още 3798 бебета в Канада, Нова Зеландия, Бразилия, Австралия и Великобритания.

Резултатите са публикувани в сп. Sleep Medicine.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари