IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лампа от лъжици

18 юни 2012 08 45

Не изхвърляйте шишетата и пластмасовите лъжички

Снимка: futurenow.su

Снимка: futurenow.su

Нека не забравяме, че всеки продукт, който се появи, е измислен от човешкия мозък. Това е доста обнадеждаващо от гледна точка на възможността всеки да създаде нещо уникално в дома си и то напълно сам.

Простите и дори непотребни неща в дома ви, могат да се превърнат в страхотен интериорен аксесоар. Преди две години дизайнерът Ярослав Оленев превръща няколко пластмасови лъжици и шише в перфектния полилей. Това го прави и победител в категорията „Екология и дизайн" от състезание, организирано от сп. „ FutureNow" през 2010 г.

Създаването на на една от неговите прекрасни лампи, не е никак сложно. За целта ви трябват няколко плика пластмасови лъжички за еднократна употреба, шише от вода – 3, 5 или дори 10 литрова бутилка, лепило, макетен нож и разбира се, крушка.

А ето и какво трябва да направите:

Набавете си необходимото!

Снимка: futurenow.su

С макетния нож изрежете дъното на шишето внимателно. Хубаво е да не се получава ръб, а да има объл край.

Снимка: futurenow.su

Махнете дръжките на лъжиците, така че нищо да не стърчи над широката им част и залепете един ред (гъсто подредени една до друга) в края на шишето. Следващия ред застъпва малко предния, както е показано на картинката.

Снимка: futurenow.su

Лепете редове, докато не стигнете до гърлото на бутилката.

Снимка: futurenow.su

За да покриете и самото гърло, което да не загрозява целия ви проект, измерете диаметъра му и изработете специален накрайник. При него лъжиците са един ред и влизат една в друга.

Снимка: futurenow.su

Съобразете големината на крушката, когато купувате бутилката, за да може да влезе в гърлото.

Снимка: futurenow.su

А ето и на финал красотата, която с гордост може да кажете, че сте направили сами!

Снимка: futurenow.su

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

mariacello ( преди 11 години )