IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къща-мечта в новия център на света

21 юли 2011 07 53

Къщата вече е получила няколко големи архитектурни награди

Снимка: Aamer Architects

Снимка: Aamer Architects

Много пъти сме казвали, че архитектурата е изкуство и всеки път наистина сме го имали предвид.

Защото всеки предмет, сграда, дреха (...), може да бъде ''арт'', ако е вложено достатъчно количество емоция, енергия, мисъл.

Но дали поради факта, че при архитектурата мащабът на проекта е от особено значение, съвременните къщи изумяват все повече и повече.

Те са многоетажни, просторни, екологични. Те са красиви, радост за окото на естета, създадени от също толкова големи естети.

Точно каквито са архитектите от Aamer Architects, компания с офиси в Сингапур и Куала Лумпур.

Сингапур притежава най-развитата икономика в Югоизточна Азия и е водеща фигура във важни сфери на индустрията и промишлеността.

Куала Лумпур пък е своеобразен център на финансите, застраховките, недвижимите имоти, медиите и изкуствата на Малайзия.

Тези точки от земното кълбо наистина са любопитни, съчетаващи в себе си две на пръв поглед противоречащи си философии - източната и западната. И не е никак случайно, че центърът на света се измества в тяхната посока...

Именно в Сингапур се намира вече напълно завършеният проект, озаглавен "Ninety7 @ Siglap". Къщата получава няколко големи архитектурни награди, сред които SIA Architectural Design Award 2011, в категорията "Еднофамилна къща".

Лесно може да се види какво впечатлява журито на конкурса. Като начало, колаборацията между архитект и собственик е на много високо ниво.

Интересно е решението спалните да бъдат разположени на приземния етаж, с лице към басейна и интимната атмосфера около него.

Дневната и трапезарията пък са на втория етаж, който разкрива страхотните урбанистични пейзажи на Сингапур.

Разгледайте галерията.

Още:

Къща на остров Сентоса, Сингапур

На крилете на Сингапурския летец

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари