IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къща охлюв изникна в близост до Мексико Сити

12 март 2014 08 50

Оригиналната екокъща е вдъхновена от морската фауна и от работата на Гауди

Снимка: designdautore.blogspot.it

Снимка: designdautore.blogspot.it

Къщата „Nautilus“ е създадена от екипа на фирмата „Arquitectura Organica“ и по-точно от мексиканския архитект Хавиер Сеносиан. Дизайнът на уникалната къща е много новаторски, необичаен и дързък.

Сградата е вдъхновена както от морската фауна, така и от работата на испанския архитект Антони Гауди.

Този дом се намира в околностите на Мексико Сити и е перфектен пример за това, което днес наричаме биоархитектура. Идеята на този тип архитектура е сградите да бъдат построени на базата на естествени, органични форми и да бъдат в хармония с природата.

В случая къщата прилича на морска раковина. В нея живее младо семейство с две деца, което държало да обитава къща, която има нетрадиционен дизайн.

„Nautilus“ разполага с поразително красив цветен стъклопис, който представлява входа на къщата или в случая – отвора на охлюва. Освен това домът има всички помещения, нужни за един нормален бит – спални, кухня, баня, дневна и затворена градина. Всички те са обзаведени в унисон с органичната тема на сградата.

Вижте снимки на уникалния дом в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Katnip ( преди 10 години )
Прилича ми на парка на Гауди, не на къща за живеене :) Иначе е много красива.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар