IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зашеметяващ сватбен параклис

20 май 2014 10 41

Той се намира в Япония и впечатлява със своята архитектура

Снимка: mymodernmet.com

Снимка: mymodernmet.com

Ако търсите вълшебно място, на което да сключите брак, то ще ви се наложи да пропътувате хиляди километри до Япония. В пределите на морския курорт остров Сето е разположен уникален по рода си сватбен параклис. Той се нарича Ribbon Chapel и впечатлява със своята страхотна архитектура.

Параклисът е проектиран от архитекта Хироши Накамура. Красивото му творение разкрива романтиката във всеки човек и се издига над дърветата в района. Спираловидните стълби нежно се стесняват към върха на параклиса. Мястото е повече от перфектно за интимно събитие като обвързването на два живота в един.

Дизайнът на модерната сграда си играе с човешкото възприятие, особено ако човек изкачва безкрайните стълби до върха. Погледнати от голямо разстояние стълбите изглеждат така, сякаш летят във въздуха. Прозрачният интериор на параклиса допълнително добавя естетическата стойност на сградата.

За да се избегне лошия късмет младоженецът да види булката преди сватбата, архитектът Хироши Накамура се е погрижил за всичко. Ribbon Chapel е проектиран така, че бъдещите съпрузи да се изкачат поотделно – далеч от погледа на другия.

Влезте в нашата галерия и разгледайте уникалния сватбен параклис в Япония.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Прилича на ритуален дом от късния соц.:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )