IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храмовете с най-удивителна архитектура

6 декември 2014 09 41

Можете ли да допуснете, че това на снимката е църква?

Снимка: architecturaldigest.com

Снимка: architecturaldigest.com

Един от най-големите християнски празници – Рождество Христово, наближава и затова решихме да ви покажем храмовете, църквите по света, които имат най-удивителна архитектура.

Както се вижда, дори и в религията, традициите не са това, което бяха. Някои от новопостроените религиозни сгради имат спираща дъха съвременна архитектура.

Някои църкви, параклиси, храмове, синагоги и джамии почти не приличат на светилища, въпреки че функцията им е точно такава – това са места за духовно поклонение. Очевидно обаче те са достойни и за архитектурно поклонение, тъй като често стават обект на интерес и съответно – туристическа забележителност.

Църквата на снимката се намира в Токио, Япония. Тя е построена в центъра на мегаполиса, сред най-модерните офис сгради и може би и затова нейната архитектура е от бетон, от който са направени шест огромни вълнообразни арки, свързани помежду си със стъкло.

Снимка: architecturaldigest.com

Вижте снимките и на други модернистични църкви и храмове по света в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

lthalelro ( преди 8 години )