IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърци създадоха „най-бруталния” дом

4 август 2015 09 25

Какво е да живееш на ръба?

Снимка: boredpanda.com

Снимка: boredpanda.com

Домът е свещено място, в което човек трябва да се чувства сигурно и удобно. Някои хора обаче си падат по по-екстравагантни жилища и на драго сърце биха се отказали от топлите меки цветове на стаите, градините на балкона и в двора и широките холни пространства, които създават усещане за простор.

Ако и вие сте сред тях, то със сигурност ще оцените проекта на гръцките архитекти Лаертис Василиоу и Памтелис Кампоропоулос. Двамата мъже представиха своята идея за дом, съобразно архитектурното течение „брутализъм”. Той е вграден в скала, а гледката от него е буквално убийствена, тъй като се вижда морето в дълбочината на разкриващата се „пропаст”.

Жилището е малко, остъклено отвсякъде, така че да задържа топлината, но същевременно да е охладено. Светлината влиза от едната стена, гледаща към морето и от покрива, върху който е разположен басейн.

Що се касае до електричеството – тази екстра липсва на този етап поради трудната локация на дома. Това обаче не го прави по-малко привлекателен за ентусиастите, които обичат адреналина и да живеят на ръба… буквално.

Вижте уникалния дом в галерията ни.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

tito ( преди 8 години )
Здравейте приятели,търсейки информация за градският транспорт в София, попаднах на много интересен сайт.Споделям го за всички, които се интересуват от подобна информация...***.razpisanieto.bg
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар