IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жената и нейната сексуалност в научни факти...

2 септември 2011 05 40

...които вероятно няма да ти влезнат в употреба, но са интересни

Снимка: Мaxim

Снимка: Мaxim

Автор: Ивайло Коралски, info@tialoto.bg

Изследванията върху женската сексуалност са сравнително ново явление, което набира все по-голяма скорост и популяризация.

Във времената, в които тематичният обхват на видовете изследвания достига до невъобразими висоти на тъпотия (попадал съм на уж официални изследвания от сорта на „Какъв е ароматът на женската пръдня... „), реших да ти посоча няколко факта за сексуалността на нежния пол, които вероятно никога няма да ти влезнат в употреба, но познаването им в никакъв случай няма да ти навреди.

Жените с високо мнение за своята физика стигат по-лесно до оргазъм


Така, де, идеята тук е, че дори дама с повечко килца може да стигне по-лесно до оргазъм, отколкото иначе приказно красива девойка, която обаче все намира кусури в своето телосложение. Според учените, това се дължи на факта, че визуалната представа на жената, която тя има за себе си, е пряко свързана с нейната сексуалност.

От там, жените, които са крайно позитивно настроени спрямо своите полови органи достигат по-лесно до състояние на оргазъм. Дори елементарен физически недъг или комплекс, появил се поради една или друга причина, има силата да прекършва в зародиш търсения от всяка една дама оргазмен екстаз. В „по-добрия" случай, тя просто достига по-трудно до заветно 'свършване'.

Хетеросексуалните жени се възбуждат от други представителки на нежния пол


Жените имат навика да се възбуждат от всякакъв тип еротика, включително такава, в чието действие главни действащи лица са само мъже, мъже и жени, много мъже с една жена и обратното; "вдигат го" и от наличието единствено на представителки на техния пол.

Последното, в мъжки вариант, почти 100% означава, че съответното момче/мъж вероятно обича да поема в себе си чужд мъжки полов член, отколкото да дарява с внимание дамите, чрез услугите на своя.

При жените обаче, не е задължително възбуждането от представител на същия пол да означава непременно изявяване на бисексуални наклонности. Това просто значи, че жената може да се подмокри при мисълта за сексуален контакт и с двата пола.

Както е добре известно, хетеросексуалните мъже го повдигаме ексклузивно на еротични сцени, в които задължително трябва да участва поне един представител на нежния пол, докато гейовете се възбуждат най-вече на материал, обагрен в мъжки хомосексуални краски.

Подмокрена, но не ментално възбудена?


Женският мисловен апарат има потенциала да разграничава страстната умствена възбуда от тази на гениталиите. Дори, ако жената не е ментално възбудена, нейното тяло може да демонстрира психологическа реакция към сексуалния контакт.

Например, в случаите на изнасилвания, се оказва, че жертвите често пъти са изпитвали спонтанни оргазми в рамките на травмиращия сексуален контакт.

С това се обяснява и дейността на проститутките, при която дамите изповядващи най-древната професия, биват физически възбудени от своите клиенти, без те да споделят никакви чувства към тях. В същото време една жена може да бъде умствено възбудена, но и да има проблеми с 'подмокрянето' в долната част...

Жените предпочитат емоционалната изневяра пред физическата


Наясно съм, че подобно твърдение е доста спорно и без особени проблеми може да предизвика множество полемики. И все пак, според множество изследвания, жените изпитват по-голям страх от емоционалната изневяра на своите половинки, отколкото физическата. Както мнозинството представители на мъжкото съсловие могат да потвърдят – на нас са ни присъщи страхове от обратния полюс – в случай на изневяра ни терзаят единствено последствията от сексуалния контакт, а чувствата, които е изпитала половинката ни спрямо другия, остават на заден план.

С други думи, продължителното платоническо привличане има силата да влуди далеч по-силно нашите половинки, отколкото мимолетно захождане към друга жена, завършило с еднократен полов акт. И обратното – жената не чувства особена вина, в случаите на извършена от нея физическа изневяра, но се чувства крайно съгрешила, при емоционално залитане към друг мъж.

Сексът кара жените да се чувстват по-сигурни


Общоприето е схващането, че жената изпитва далеч по-големи трудности, когато трябва да остане сама, отколкото мъжът. Според учените, това се дължи на отделяният се по време на оргазъм от жената хормон, окситоксин.

Абсолютно същият хормон жената отделя и докато кърми. Това е и причината жените да развиват чувства посредством сексуален контакт, дори когато не търсят такива. На това се дължат и спорадичните текстови съобщения, които ти изпраща девойката, с която просто преспиваш от време на време...

Автор - снимка

КоментариКоментари