IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да излизате с жена с къса коса

13 май 2014 14 01

Какво е предимството на тези жени пред дългокосите сирени

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Късата коса има лоша слава. Повечето мъже смятат, че момичетата, които имат такава прическа, приличат на момчета, че не са достатъчно женствени или че са прекалено самоуверени и самостоятелни.

Факт е обаче, че има много прически с къса коса, които могат да изглеждат секси и достатъчно женствени. Всичко зависи от точната дължина, формата и цвета на косата. От друга страна, ако една жена се чувства удобно с такава прическа, тя не трябва да се измъчва да ходи с дълга коса, която вечно да връзва на опашка или кок, само защото в патриархалното общество е прието, че жените трябва да имат дълги гриви.

А ето и няколко предимства на момичетата с къса коса:

- Те са оригинални и смели.

Късата коса подсказва, че жената е самостоятелна, че има силен, борбен дух и оригинално излъчване. Жената с къса коса не е непременно войнствена. Напротив, тя може да бъде нежна, непокорна и деликатна като малко момиче. В същото време тази прическа показва потенциал за нетрадиционно мислене и за желание за себеизразяване.

- Те са секси без усилие.

Късата коса си има форма и обем и не се налага жената всеки ден да я оформя с преса, маша или сешоар. В това отношение тези жени са големи късметлийки, защото сутрин не губят излишно време пред огледалото. Освен това жените с къса коса имат младежки вид и закачлив дух. Те демонстрират, че не им пука, че косата им не им стига до кръста. Тази тяхна самоувереност обикновено е секси. Освен това тези жени не разчитат на косата си като средство за прелъстяване, а отиват много по-надълбоко в нещата.

- Те не са скучни и умеят да рискуват.

Ако една жена реши внезапно да си отреже дългата коса и го направи смело, без драма и без да съжалява, това говори за нея, че тя обича експериментите и че е наясно, че косата расте. Момичетата, които са готови да направят такава промяна знаят, че новият им стил (и дължина на косата им) може да бъде временен. Прическата не трябва да бъде вечно една и съща цял живот. В края на краищата всичко около нас се променя и ние също трябва да прегърнем промените. Ако една жена изглежда по един и същи начин цял живот, тя рискува да отегчи и себе си и другите с еднообразната си визия.

- Те имат по-малко комплекси.

Лицето на тези жени е открито, така че всичко от него се вижда по-добре – тяхната усмивка, техните скули, техните очи, мигли и вежди. Освен това дамите с къса коса са по-разкрепостени и самоуверени, защото не крият нищо зад кичурите си (например щръкнали уши, белег на челото, голям нос и т. н.). Може би затова усмивката по-често огрява изражението им.

- Те са по-забавни и чаровни.

Има много статии за това кои – блондинките или брюнетките са по-остроумни и по-забавни. Истината е, че този дебат трябва да се води между жените с къса и тези с дълга коса. Според много мъже, момичетата с къса прическа са доста по-очарователни като личности. Те скъсяват дистанцията по-лесно и създават по-бързо приятелства. Освен това често са душата на компанията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Късокоска ( преди 7 години )
Къса, дълга, няма значение. Кой както се чувства най-добре - такава да носи. Аз лично до 30-тата си година ходих с коса до кръста, но след 2 бременности и окапване наполовина, предпочетох късата коса. Харесва ми, леко ми е и си мисля, че ми отива.Все пак дългата коса отива до време, след това вече е смешно, освен ако природата не те е дарила с нещо изключително откъм косъм :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
hallo ( преди 9 години )
Хм, жените са секси, само ако се чувстват такива. Аз бях с дълга коса, нобе винаи изтощена и цъфтяща, преди 10г, изправена пред опасност да загубя косата си, се разделих с дългата си коса завинаги...Сега не съжалявам. По/секси не съм се чувствала никога. Толкова ме харесват, че дори не забелязвам кои жени около мен с колко дъли коси са.Напоследък късите коси са тренд.Не мисля, че съществват формули за чар или сексапил.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Силвия ( преди 9 години )
Аз пък много харесвам хубави жени с къса коса и хубави мъже с дълга, даже много дълга коса. Винаги са ми се виждали по-разкрепостени и с повече фантазия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Силвия ( преди 9 години )
Аз пък много харесвам хубави жени с къса коса и хубави мъже с дълга, даже много дълга коса. Винаги са ми се виждали по-разкрепостени и с повече фантазия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Просто мъж ( преди 9 години )
Жените , на които им отива къса коса са наистина малко, аз лично се сещам за най-много 1-2. Разбира се, че косата не е най-важното, но лично за мен едно от най-привлекателните неща в една жена е дългата коса. Някак си това ви прави различни от нас. Може да звучи изтъркано, но винаги в представите ми идеалната жена е била с дълга коса и рокля.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Абе айде стига глупости. Не на всяка жена й отива къса коса . Аз много харесвам къси прически, но не бих се постригала, защото просто няма да ми отива на лицето. А това, че косата е дълга не я прави изтощена. Една поддържана жена ще изглежда добре както с къса, така и с дълга прическа.Любим цитат от статията "Освен това тези жени не разчитат на косата си като средство за прелъстяване, а отиват много по-надълбоко в нещата." Представям си просто колко ДЪЛБОКО отиват, каквото и трябва да означава това.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Изобщо не важно дали косата е къса или дълга, важното е да се чувстваш добре с прическата си и това веднага се отразява на цялостното ти излъчване. Била съм и с дълга коса и винаги когато съм харесвала прическата си това си е личало.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Хм, ( преди 9 години )
,,Късата коса има лоша слава,,??? Когато бях в гимназията, почти всички момичета в класа бяхме с къса или средно дълга коса. И не си спомням да сме страдали от липса на момчешко внимание. Задължителната дълга коса е предразсъдък. Дългата изтощена коса никога няма да ви направи красиви, а хубавата къса винаги ще привлече вниманието към вас.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Дългокос ( преди 9 години )
Харесвам както с дълга, така и с къса коса представителките на другия пол. Това не е определящо, но определено не си падам по свръх женствени. Харесвам оправни и по-дръзки момичета!Патриархално общество??? Никой не трябва да заставя една жена задължително да е с дълга коса щом тя не го иска и не се чувства добре така. Както и обратното - никой не може да накара мен да бъда с къса - от 14 годишен съм с дълга - сега съм на 30!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
мацка с къса коса ( преди 9 години )