IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересни факти за женските гърди

25 юни 2014 14 02

Мъжете обичат да ги зяпат, но не знаят почти нищо за тях

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Не е нужно научно доказателство, че мъжете харесват женските гърди. Скорошно изследване дори показа, че господата зяпат най-много точно тази част от женското тяло. Но ако попитате един мъж какво всъщност знае за женските гърди, ще установите – почти нищо.

Ето и някои факти, които могат да бъдат полезни на представителите на силния пол най-малкото в леглото:

Гърдите променят размера си

Според британския национален здравен институт нивата на хормоните пролактин и прогестерон се повишават седмица преди започването на цикъла. Това води до задържане на вода в областта на бюста и размерът му скача за кратко.

Съществува гръден оргазъм

Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали? Изследователи от университета „Рътджърс“ използвали магнитен резонанс и открили, че стимулацията на зърното активира медиалния лоб, който се активира и при генитална стимулация. В изследване на 213 жени 29% от тях съобщават, че са изживели оргазъм само от стимулация на зърната им.

Зърната са най-малко чувствителни

И макар горната точка да зарадва голяма част от мъжете, трябва да са наясно, че зърната далеч не са най-чувствителната част от женското тяло и не трябва да влагат всичките си усилия там, пише Men's Health.

Едната гърда може да е по-голяма от другата

Около една четвърт от всички жени имат различни по размер гърди, казва Кери Петерсън, специалист по вътрешни болести и женско здраве. „Гърдите на жените са независими същества, които отговарят на естрогена по различен начин по време на пубертета“, обяснява още той.

При 65 на сто от жените лявата гърда е по-голяма от дясната, но разликата не е чак толкова голяма. Турско проучване показва, че лявата страна на тялото има по-висока имунна свръхчувствителност – фактор, който влияе върху хормони като естрогена, които контролират формата и размера на гърдите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )