IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да я омаете още на първата среща

12 юни 2016 14 30

Научете се да разказвате увлекателно и тя е ваша

Снимка: Istock

Снимка: Istock

И най-самоуверените мъже имат нужда от съвети и напътствия. Оказва се, че господата се вълнуват най-вече от един въпрос – Как да станат по-привлекателни за срещуположния пол. Отговорът не е в обноските, визията или дебелия портфейл, твърди Британското общество на психолозите. Има нещо, което е далеч по-привлекателно за дамите и това е... умението на мъжа да говори увлекателно и интересно.

Експерти са убедени, че дамите са в пъти по-впечатлени от представител на силния пол, който има интересни истории и ги разказва увлекателно. За тях това е свидетелство за по-висок социален статус и подсъзнателно ги привлича като магнит към конкретната личност, пише сп. Personal Relationships.

Твърдението е подкрепено от кратък експеримент, в който са взели участие 388 студентки. Те трябвало да оценят привлекателността на потенциален партньор по снимка и написана от самия мъж кратка биография. Според резултатите дамите категорично харесали повече мъжете с интересна житейска история и богат речник.

„Комуникацията е ключът към всяка връзка и жените обичат да изразяват емоцията си с думи. Ето защо мъже, които умеят да се изразяват и имат какво да кажат, са много по-привлекателни за нежния пол. Това умение им позволява да се свържат с мъжа на по-дълбоко ниво“, твърди психиатърът Сандийп Вохра.

Учените смятат, че не просто умението да разказваш е ключово за омайването на жените, а и ентусиазмът и емоцията, показани по време на историята, са важни.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари