IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектно чисти зъби само за 6 секунди

15 октомври 2013 14 10

Нова четка за зъби с индивидуална форма почиства зъбите само за няколко секунди

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За да бъде ефективно миенето на зъбите, то трябва да бъде със специални кръгови движения, както и да продължи няколко минути. Истината е, че повечето хора не отделят достатъчно време за тази дейност, макар че тя отнема по-малко от 10 минути за целия ден. Изглежда находчива компания е намерила решение и на този проблем.

На пазара излиза уникална по рода си четка за зъби с 3D форма, която е съобразена изцяло със зъбите на индивида. Тя обещава перфектно чисти зъби само за 6 секунди, като дори човек не трябва да я пипа. Blizzident, както се нарича новото изобретение, не прилича съвсем на четка за зъби, а по-скоро на силиконови шини. Устройството се поставя върху повърхността на зъбите и потребителят го захапва.

Снимка: Blizzident

След това единственото, което трябва да направи човек, е да започне да скърца със зъби, за да ги почисти. По този начин отпада движението с ръка при конвенционалните четки за зъби. Компанията използва 3D модел на зъбите на индивида, създаден с помощта на сканиране или отливка, направена от зъболекар. Blizzident ще се продава за около 122 паунда и нейните създатели ѝ обещават живот около една година.

Снимка: Blizzident

Самото устройство е изработено от пластмаса и съдържа 400 меки косъмчета, както и прорези за зъбни конци. Чрез захапване на четката потребителите могат да почистят идеално и пространството под линията на венците. Единственото, което трябва да направи човек, е да захапе устройството и да стиска и отпуска челюсти 10 до 15 пъти, защото по този начин се създава специално вибриране. Скърцането със зъби пък помага за почистване горната повърхност на кътниците, пише вестник Daily Mail.

За да видите на какъв принцип точно работи четката за зъби Blizzident, вижте това видео:

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари