IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако приятелската ви двойка скъса завинаги

12 юли 2014 11 00

А сега какво?

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Почти всички сериозни гаджета/съпрузи си имат приятелска двойка (а може би и няколко такива), с която се виждат редовно, ходят заедно по заведения и почивки, разменят си гостувания, децата им си играят заедно и като цяло представляват една добре разбираща се четворка. Но ако едната двойка скъса/раздели се окончателно, това всява хаос и в живота на другата двойка. Ситуацията става доста неприятна и стресираща не само заради шока от разпадането на социалната група на четворката, но и заради факта, че никой не иска да взима страна.

Ето и кои са трите най-често срещани сценарии в такава ситуация и как да се справите с всеки от тях:

Сценарий № 1: Чувствате напрежение да вземете нечия страна

В такава ситуация понякога е много трудно да останете приятели и с двете страни и чувствате вътрешен натиск да подкрепите едната от тях. Ключът е в това да бъдете честни и толерантни и да не пазите в тайна позицията си. Ако гравитирате към едната страна малко повече (защото човекът ви е по-стар приятел, например), трябва да го заявите открито. Пренебрегнатият приятел ще се почувства наранен в началото, но в крайна сметка един ден може и да ви прости. Току-виж, след като болката му от самата раздяла отмине, този човек отново ви потърси.

Сценарий № 2: Искате да се скриете от цялата тази негативност

Често в разгара на раздялата, двете страни ще ви търсят, за да ви използват за отдушник на негативните си емоции. Това може да отрови трайно и вашето настроение и да ви накара да искате да избягате далеч от въпросната ексдвойка. Ако обичате тези хора, колкото и да ви се иска да се скриете от тях, разберете, че те се нуждаят от вас повече от всякога. Опитайте се да запазите неутрална позиция и просто ги изслушвайте един по един. По този начин няма да застрашите и приятелството си с всяка от двете личности.

Сценарий № 3: Приятелствата ви и с двете страни стават „неудобни

Когато двама от най-близките ви приятели се разделят, вие ще искате да се дистанцирате от тази лоша новина, сякаш тя е заразна и може да ви инфектира. Вероятно ще сте ядосани от факта, че за всички ви една ера от живота приключва. Най-лесното е да спрете да общувате с тези хора, но у вас ще остане чувството на вина и болка, че не сте приятел, който в нужда се познава. Само защото нещата няма да бъдат същите, не означава, че те няма да бъдат добри. Дайте време на приятелите си и току-виж един ден се сприятелите и с новите им половинки и пак започнете да излизате и да се забавлявате заедно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )