IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочакван лукс в будисткото кралство Бутан

21 юли 2014 12 50

Тук се организира „походът на мака“

Снимка: adelto.co.uk

Снимка: adelto.co.uk

В будисткото кралство Бутан отвори врати един доста луксозен комплекс. Той се намира в близост до Националния парк на цветята, където има изключително рядък вид син мак, както и червени, бели и розови макове, които цъфтят по високите планински проходи на тази защитена територия, само през лятото.

Луксозният курорт „Amankora“ предлага на туристите шанса да проучат Бутан пеша или с колело.

Юни и юли са най-подходящите месеци от годината за „походите на мака“ като те включват две или три нощи трекинг през долината Haa с нощувки в палаткови лагери, както и четири нощувки в „Amankora“.


Палатките са доста удобни – обзаведени са с легла, маси, столове и килими, а освен това се предлагат три хранения на ден като пикници или в просторната трапезария на най-луксозната палатка.

Ако предпочитате колоезденето, хотелът е домакин на специална десет-дневна хималайска експедиция с колоездене между 30 август и 9 септември.

Експедицията включва едно от най-предизвикателните велосъстезания в света – Обиколката на Дракона, което се провежда на 6 септември, пише сайтът Adelto.co.uk.

По време на еднодневното събитие участниците трябва да минат 268 километра от централната част на Бутан до западен Бутан на надморска височина до 3340 м.

Вижте снимки на комплекса в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )