IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да съберете смелост да сбъднете мечтите си?

25 юли 2014 06 25

Ценни съвети, ако сте решили да смените професията си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Мразите работата си и изпитвате отвращение от досадния трафик сутрин и вечер? Липсва ви удовлетворението от професионалните ви задължения и дори имате чувството, че това, което правите, няма никакъв смисъл за никого. Ако често сте обект на такива мисли и всекидневното ви настроение в офиса е близо до желание за самоубийство, време е за генерална промяна в живота ви.

За съжаление, много хора не се занимават с това, което наистина биха искали. И това няма как да не се отрази на емоционалното им състояние и на връзките им с другите хора. Ставате все по-апатични и бездушни, дори нещастни. А решението може би не е просто, но със сигурност смяната на посоката ще ви се отрази по-благоприятно, отколкото да продължите да работите нещо ей така само, заради заплата. И на всичкото отгоре, сигурно често недоволствате и от заплащането си и излиза, че нито обичате работата си, нито сте финансово удовлетворени.

Тогава идва ред на най-приятната част – сбъдването на мечтите. Наистина не е невъзможно да го направите, а ние ще ви помогнем с няколко прости съвета. Дано са ви от полза.

Останете насаме със себе си

Направете си равносметка какво искате в живота си. Дали ви устройва просто да работите някъде за някаква заплата или искате да постигнете нещо значимо за вас самите. Когато си направите този вътрешен анализ, ще откриете дали сте щастливи на работното си място. И ако то не ви удовлетворява, искате по-голямо развитие, тогава не се бавете, а действайте. Животът наистина е много кратък.

Намерете подкрепа в семейството или приятелите

За да смените рязко кариерата си се иска голяма доза смелост и ентусиазъм. Много по-лесно за вас би било, ако имате подкрепата на близките си и най-вече на партньора си. Поговорете с него или с тях, споделете мечтата си и му доверете истината, че не сте щастливи със сегашната си работа. Ако срещнете неразбиране в началото, не се страхувайте. Продължете смело напред с решенията, които сте взели. Хората, които ви обичат, дори и да не разберат веднага защо искате тази промяна, виждайки, че сте целеустремени и твърдо решени, ще намерят сили да ви подкрепят.

Харчете по-малко

Щом сте решили да смените работата, трябва да се подготвите и за негативите, които може би ще ви донесе това начинание. Възможно е в началото да срещнете затруднения, както и да получите заплащане на по-късен етап, затова е добре да минимизирате разходите си. Преценете кои са жизненоважните за вас неща и отделяйте пари само за тях. Всякакви глезотии и излишни стоки трябва да останат на заден план. Все пак най-важното е, че вървите по мечтания от вас път, а не колко материални придобивки имате.

Вярвайте в това, което правите

Ако сте открили начинанието, което ви прави щастливи, дори и да не изкарвате заплатата, която мислите, че заслужавате, не се отказвайте. Припомнете си как се чувствахте на предишното си работно място, с какво нежелание отивахте на работа и колко нещастни сте били там. Ако всички тези усещания са останали в миналото, тогава бъдете уверени в избора си на нова работа и ново поприще.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )