IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето успели хора са жертва на хейтърите

30 юли 2014 13 00

Как да се предпазите от онлайн завистта и омразата

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

На върха е много самотно. Когато човек се развива успешно, той привлича вниманието, както на хора, които му се възхищават, така и на други, които го гледат скептично. Парите и успехът, за съжаление, често идват ръка за ръка със солидно количество завист и омраза. Тя е особено осезаема в онлайн пространството, където всеки може да лее жлъчни коментари напълно анонимно.

Ако искате да се предпазите от завистта и омразата, най-доброто нещо, което можете да направите е, да се опитате да привличате по-малко внимание към себе си, да бъдете по-скромни и дискретни относно хубавия си живот и професионален успех.

Тук са 4 неща, които са доста характерни за критиците и скептиците, известни като „хейтъри“ в интернет:


1. Повечето от тях са от лагера на губещите. Повечето скептици и/или хора, които завиждат на успеха на другите, са страхливци, които не са сигурни в собствените си сили и възможности. В същото време те не са готови да признаят, нито пък да уважават чуждия успех. Защо тогава да им обръщате внимание?

2. Критиците и скептиците са само зрители. Зрителите рядко имат успех в живота си, защото са твърде заети да гледат как протича животът на по-успешните от тях хора, които действат, а не стоят пасивно. Оставете зрителите да си зяпат и не четете жлъчните им коментари.

3. Обикновено тези хора не влагат силни емоции. Онлайн хейтърите са рационални, а не емоционални. Те не ви мразят наистина, въпреки че реагират негативно на вашия успех. Реално те не могат и да ви навредят, защото думите им нямат стойност и не са толкова опасни. Вярно е, че тяхното отрицание може да се разпространи като отрова в кръвта ви, която да ви потисне и да ви накара да се съмнявате в успеха си, но не им го позволявайте.

4. Ползвайте хейтърите като „гориво“ по пътя към върха. Използвайте своите критици и скептици като мотиватор, който може да ви отведе до следващото ниво. Вдъхновявайте се от това да им докажете, че грешат. Използвайте ги, за да стигнете още по-далеч в житейския си път. На тази планета никога не е имало успешен човек, който да не е бил критикуван или мразен, така че хейтърите не трябва да ви спират, а напротив – да ви бутат напред.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

pepo ( преди 9 години )
На крива ракета космоса и бил прав. (все друг е виновен)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
svsav ( преди 9 години )
Понятието 'жизнен успех' е твърде разтегливои със сигурност емоциите не му помагат. Те могат само да разбунят чашата вода и да й попречат дасе избистри, за давидите истината. Емоциите водят до успех-неуспех, успех-неуспех. Няма нещо като 'постоянен успех', освен ако не искате да се сгромолясате стремглаво някой ден. Не се заигравайте прекалено с късмета си. Хейтърско ли прозвуча? ; )
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )