IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Освободете се от отрицателните „герои“ в живота си

30 юли 2014 12 20

6 важни причини защо трябва да го направите

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Идва момент в живота на всеки човек, когато той/тя трябва да се раздели с някого (приятел или партньор) за добро. Това става, когато човек изведнъж осъзнае, че връзката с определена личност вече не само не му носи никаква стойност, но и му вреди.

Това, че сте прекарали дълго време с един определен човек и че имате много общи спомени, не е достатъчно основателна причина, за да ви задържи с него, ако това вече не си струва и ако отношенията ви са станали токсични.

Всички взаимоотношения имат своите върхове и падения, но когато едно приятелство или връзка стигнат дъното, може би просто трябва да пуснете другия човек за добро или да си тръгнете... Ето и в кои случаи да го направите:

1. Нещата вече не са същите. Хората растат и се променят и след време двама души могат да осъзнаят, че искат съвсем различни неща от живота, че вече не споделят едни и същи интереси, че не се разбират и че не възприемат гледната точка на другия. Не забравяйте, че по пътя си ще срещнете различни хора, които ще ви носят щастие, тъга, болка и радост.

2. Помежду ви вече няма доверие и лоялност. Ако усещате, че вече не можете да вярвате на един човек, трябва да се запитате защо той все още присъства в живота ви. Доверието и лоялността са в основата на всяко приятелство и връзка. Ако те не са налице, вие може да развиете параноя, чувство на неудовлетвореност, напрежение и гняв и като цяло да ви донесат нещастие.

3. Този човек вече не се отнася с уважение към вас. Приятелството, както и романтичната връзка се градят на взаимно уважение, ако то започне да липсва, отношенията стават трудни. Изолирайте от живота си хората, които ви потискат, тъпчат самочувствието ви, излагат ви и като цяло не ви третират добре.

4. Отношенията ви са станали вредни за вас. Ако приятелството/връзката ви прави нещастни, време е да се сбогувате с другия човек. Не трябва да си позволявате да се чувствате в капана на едни отношения, които носят негативност и отрицание в живота ви. Уважавайте себе си достатъчно, за да бъдете в състояние да си тръгнете.

5. Ако отношенията ви изискват непрекъснати усилия. Ако една връзка ви кара да се чувствате изтощени от полагане на усилия, помислете си дали тя си струва изобщо. Ако някой наистина ви обича и го е грижа за вас, той също трябва да дава своя принос в отношенията ви.

6. Този човек не вярва във вас и спира развитието ви. Ако установите, че вашият приятел/партньор не ви осигурява нужната подкрепа, то може би трябва да намерите някой, който ще бъде до вас, когато имате най-голяма нужда. Всеки човек заслужава да има до себе си някой, който вярва в него и го насърчава в пътуването, наречено живот.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

dsvs ( преди 9 години )
Това трябва добре да се обмисли, защото със сигурност хората не се променят и грешката винаги е у нас - грешна преценка в началото или 'криви сметки'. Но е добре да си простим собствената грешка и да продължим след това.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
ако всичките изброени признаци ги има, то наистина трябва да се освободим от този човек!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар