IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите места за каране на сърф в света

2 август 2014 06 00

Топ 15

Снимка: raredelights.com

Снимка: raredelights.com

Вижте кои са 15-те най-добри дестинации в света за каране на сърф, според сайта Raredelights.com. Ако сте фен на големите вълни и този спорт като цяло, пригответе се да актуализирате вашия списък с места за сърф. Разбира се, трябва да си падате смелчага, за да искате да се справите с най-известните вълни в Банзай Пайплайн (намират се на остров Оаху, Хавай), но непримиримите сърф ентусиасти казват, че си струва. „Газопроводът“ (или просто Pipe) е едно от най-известните сърф места в света, но и едно от най-смъртоносните.

Тук вълните лесно достигат до 3 метра, а понякога стават и още по-високи. Голям брой сериозни наранявания и смъртни случаи са настъпили точно тук, но в същото време това място носи слава на много умели сърфисти.

 

Има четири различни вълни, свързани с рифа, като всяка поставя различни предизвикателства пред сърфистите. Тук се организират и едни от най-важните сърф състезания, включително Pipeline Bodysurfing Classic, Volcom Pipe Pro, Pipe Masters and IBA Pipeline Pro.

 

Вижте кои са другите места с огромни вълни в галерията ни!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари