IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гриловани зеленчуци с песто

6 август 2014 15 10

Специална рецепта за любими хора

Гриловани зеленчуци с песто

Предлагаме на вашето внимание една специална, но много бърза рецепта за гриловани зеленчуци.

Формата, в която може да ги представите на вечеря или обяд е в позицията на висока кула, с която ще впечатлите със сигурност гостите си.

Рецептата се приготвя само за 20 минути, бързо, лесно и обещаваме, много вкусно!

Ето и кратко описание на необходимите продукти и начина на приготвяне:

Продукти за 1 порция:

30 г кашкавал

1/2 патладжан

2 чушки (1 зелена и 1 червена)

1 домат

1 гъба

1 глава червен лук

1 тиквичка

зелена салата за украса

сол, черен пипер

За пестото: босилек, кедрови ядки, зехтин, чесън, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязвате всички зеленчуци в еднаква форма, на колелца, като предварително сте накиснали във вода патладжана за около 30 минути, за да падне горчивината му.

След това се пекат на грил, предварително мариновани в зехтин, след което се нареждат във формата на кула. Украсявате със зелена салата около кулата. За по-лесното застопоряване на кулата, може да прободете зеленчуците с шиш.

Време за приготвяне: 20 минути.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари