IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 знака, че любимият ви ще бъде баща мечта

13 август 2014 11 39

Разберете дали партньорът ви ще се справи в ролята на родител

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Ако сте изградили сериозна връзка с любимия си и вече се замисляте за бебе, не е достатъчно само да го попитате дали обича децата и иска ли да стане баща. Очевидно е, че без тези два въпроса не можете да минете, но по-важното е да наблюдавате партньора си и неговото поведение, преди да тръгнете да забременявате от него.

Следете за по-фини сигнали, че той наистина е готов да стане родител. Ето и девет от тях:

1. Той е грижовен

Ако вашият приятел е внимателен и грижовен към вас има голям шанс да бъде такъв и към общото ви дете. Децата се нуждаят от внимание непрекъснато, така че на вас не ви трябва съпруг-егоист, който ще очаква вие да се грижите и за него, и за детето ви.

2. Той обича животни

Мъжете, които обичат и гледат животни обикновено са любящи и способни да се ангажират на емоционално ниво. Това, че има домашен любимец, показва способността на вашия мъж да поддържа ангажираща връзка с друго живо същество.


3. Той може да се справи със стреса

Ако вашата половинка понася добре стреса от натоварения си работен график и като се прибере у дома не е кисел, начумерен или твърде изморен, това е добър знак. Все пак, ако имате дете този мъж като се прибере от работа тепърва трябва да има енергия да обръща внимание на наследника си и да ви отмени в грижите за него, поне за малко. Освен това децата сами по себе си носят известен стрес и вие едва ли ще имате нужда от човек, който няма да може да се справи с това напрежение.

4. Той споделя своята храна

  Сериозно. Добрите бащи са щедри, а не стиснати. Така че, ако вашият любим ви е забранил да му бъркате в чинията, той вероятно и в бъдеще ще бъде по-загрижен да нахрани себе си, а не гладното ви дете.

5. Той е наясно с емоциите си

Ако вашият приятел/съпруг се чувства удобно да говори за чувствата си и да коментира общото ви бъдеще, това е добре. Това означава, че този мъж е задълбочен, а не повърхностен и ще приеме ролята си на баща сериозно, не на шега.

6. Той е готов да пазарува, готви и чисти, ако се налага

Родителството е вид сътрудничество. Ако искате да имате истински партньор в живота си, той трябва да е готов да споделя с вас и всички проблеми и дори домакинските задължения.

7. Той е готов да прави жертви за вас

Ако вашият мъж се грижи за вас, когато сте болни или работи извънредно, така че да може да събере повече пари за сватбата ви, за обзавеждането на новото ви жилище или за общата ви почивка, това значи, че той е гъвкав и отзивчив. Тези качества са много важни за всеки един партньор и родител.

8. Той е надежден

Ако вашият любим каже, че ще направи нещо, а после се отмята и не го прави, а това е негова редовна практика, това не е добър знак. Ако имате дете заедно, на вас ще ви трябва мъж, на когото да можете да поверите това дете и да знаете, че сте го оставили в добри ръце.

9. Двамата имате страхотна връзка

Преди да тръгнете да забременявате от своя любим първо се опитайте да оцените собствената си връзка с него. Уверете се, че отношенията ви наистина са солидни. Ако наистина сте открили мъж, с когото се обичате, с когото имате добра комуникация, взаимно уважение, приятелство, сходни ценностни системи и др., значи можете да създадете и дете заедно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Никога не бих размножил си плът,Душата и собствения път са /ми по-важни,без да съм егоист
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )