IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понякога разводът не е вярната опция

20 август 2014 05 20

50 на сто от хората признават, че не е трябвало да слагат край на брака си

Снимка: nchollywood.com

Снимка: nchollywood.com

Много двойки се решават на развод, а после съжаляват горчиво, че не са се борили за брака си. Удивителните 50 на сто от хората казват, че ако можеха да върнат времето назад, нямаше да сложат край на семейния си живот.

Това показват резултатите от едно ново проучване. Изследванията са установили, че цели 54 на сто от разведените индивиди са разбрали, че всъщност все още обичат бившия си съпруг. 42 на сто от хората в тази ситуация пък биха дали още един шанс на връзката си, стига това да е възможно.

Решението за развод винаги е било трудно и винаги ще бъде такова. Вярно е, че мнозина хора имат супер основателна причина да сложат край на брака си и все пак, голяма част от тях после съжаляват за тази "смелост".

Въпросното изследване показва, че половината от разведените хора после цял живот се чудят дали са взели правилното решение..

Много от разведените съжаляват за решението си, защото след това се чувстват много самотни или просто осъзнават, че твърде прибързано са стигнали до развода и че след това не са станали, нито по-щастливи, нито по-удовлетворени от живота.

Много хора вярват, че разводът е "ново начало", което ще реши всичките им проблеми, а се оказва, че не е така. В проучването са участвали 2000 британски мъже и жени, които са или разведени, или са прекратили своя дългосрочна връзка на повече от пет години.

Топ 10 на съжаленията, които хората изтъкват след своя развод:

- Бившият съпруг им липсва, както и живота с него;

- Чувстват, че са се провалили в любовта;

- Осъзнават, че са действали неразумно;

- Чувстват се самотни;

- Откриват, че бившият им не е толкова лош и че все още го обичат;

- Ядосват се че екс съпругът им вече си има нов партньор;

- Осъзнават, че не са по-щастливи като живеят сами;

- Осъзнават, че разводът е увредил връзката им с децата им;

- Оценяват стойността на брака си, едва след развода;

- Разбират, че са навредили на децата си, без особена причина. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари