IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богаташи и бедняци живеят в съседство

22 август 2014 07 20

Това са реални кадри от Мексико Сити

Снимка: amusingplanet.com

Снимка: amusingplanet.com

Фотографът Оскар Руис е направил серия от снимка на Мексико Сити. Идеята му е била да покаже как богатите и бедните в мексиканската столица живеят в абсолютно съседство.

Снимките са част от кампания, която цели да привлече вниманието към програма за развитие на районите, където живеят хора с по-ниски доходи. Рекламната кампания е дело на мексиканската банка "Banamex" и е озаглавена "Изтрийте разликите".

Г-н Руис е успял да заснеме тънката граница между обществата на бедните и богатите, която съществува в Мексико Сити. Фотографът е правил кадрите си от хеликоптер, който е летял над града. Четири от снимките му показват как луксозни жилищни кооперации и тузарски вили са построени в непосредствена близост до скромните и понякога порутени къщи на по-бедните слоеве от населението.

От едната страна виждаме големи бели къщи с красиви зелени площи, а от друга страна - тъжни, сиви и стари сгради. Понякога, само висока, тънка стена разделя квартала на богатите от този на бедните. Изображенията не са обработвани с Фотошоп, нито пък са залепяни заедно, за да се създаде по-голяма драма.

Всъщност фотографът казва: "Нищо от реалността не е променяно, но е време да промени реалността." Според статистиката почти 46% от населението на Мексико живее в бедност, а страната е на една от челните позиции в света по неравенство на доходите, пише Amusingplanet.com.

Вижте снимките на мексиканските квартали "в опозиция" в галерията ни! 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари