IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина да бъдете по-щастливи в работата си

28 август 2014 07 10

За да не ви се налага да я сменяте

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Имате чувството, че сте в застой по отношение на професионалния си живот и все по-рядко усещате вдъхновение от работата си? Е, не сте единствените.

Според Шоун Ахор, експерт по психология и бивш професор от Харвард, има някои прости действия, които могат да ви помогнат да се чувствате по-удовлетворени и успешни от кариерата си. Ето ги и тях:

1. Излизайте на „по питие“ с колегите си

Ако атмосферата в офиса не ви допада, вложете повече усилия в своите взаимоотношения с колегите. Това може да ви накара да станете до два пъти по-доволни от работата си. Според изследванията про-социалните служители са по-успешни и по-често се радват на повишения, отколкото по-малко приятелски настроените служители.


2. Поставяйте си нови цели редовно

Изследователите твърдят, че когато човек си постави висока цел и започне да се приближава до „финалната линия“, неговата енергия и фокус се повишават неимоверно и той усеща прогреса, което пък му носи удовлетворение.

3. Давайте си „кафе паузи“ всеки ден

Всеки човек се чувства изтощен в края на работния ден, независимо дали е имал много работа или просто е „убил“ последните си осем часа в офиса. Изследванията на Ахор показват, че най-добрият метод за почивка от умствената умора, както и от бездействието, е да се правят кафе-паузи към 11.00 и към 16.00 часа.

4. Взимайте важните решения след обяд

Ако трябва да вземете важно решение или да правите важна презентация, по-добре оставете това за следобедните часове, когато мозъкът е в пълната си сила.

5. Не влизайте във Facebook по време на работа

Социалните мрежи са доста разсейващи и пълнят главата на човек с ненужна информация, която често носи отрицателни емоции. Затова заложете на по-надеждни източници на информация, които могат да ви помогнат да достигнете най-големия си потенциал в службата.

6. Усмихвайте се по-често през деня

Изследванията показват, че мозъкът освобождава допамин, когато човек се усмихва, а този хормон подобрява настроението. Приемете тази техника в офиса може и ще подобрите взаимодействията си с колегите. Правете усилие да се усмихвате на всеки, който минава на до 10 метра от вас. Може да звучи глупаво, но ще бъдете изумени, как това ще промени нагласата на другите към вас. Освен това, ако имате чувство за хумор, не се стеснявайте да го демонстрирате в службата. Доказано смехът понижава стреса и повишава творческия потенциал и производителността.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )