IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-популярният СПА курорт в Унгария

28 август 2014 12 31

Това е районът около термалното езеро Хевиз

Снимка: raredelights.com

Снимка: raredelights.com

Унгарското езеро Хевиз е една интересна и любопитна дестинация за туристите по много причини.

На първо място, това е най-голямото термално езеро в Европа, на второ място - то е заобиколено от красива природа, а на трето - в района има много спа хотели от различен клас.

Водата в езерото има уникален химичен състав, което е довело до развитието на уникален микроскопичен живот (тук живеят няколко вида микроорганизми, характерни само за това езеро).

Тези специални свойства на Хевиз са от допълнителна полза за здравето на хората, което обяснява и защо езерото и околностите му са основна туристическа атракция в страната.

Хевиз се намира в близост до езерото Балатон (на 6 км) и е приблизително на два часа път с кола от Будапеща (на 193 км.) Районът е известен не само със своите минерални извори, но и с топлия си, средиземноморски климат. Водата на езерото е с постоянна температура от приятните 38,5 ° C, според официалния сайт на курорта, а дълбочината на водата варира между 150 и 200 сантиметра.


Езерото е подходящо за лечение на двигателни нарушения и ревматични заболявания, но много туристи идват тук, за да се насладят на топлината на водата и на красотата на заобикалящата гора. В езерото има водни лилии, чиито листата забавят изпаренията на водата. Дъното на езерото пък е покрито с лечебна кал и торф.

Вижте снимки на езерото в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )