IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-досадните типове приятели

28 август 2014 09 55

Те непрекъснато ви разочароват, но не можете да скъсате отношенията си с тях

Кадър от филма "Булчински войни"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Булчински войни"; Снимка: outnow.ch

Много често в живота ни се случва да поддържаме приятелство с човек, който ни дразни, редовно ни наранява или направо ни разочарова, но по някаква причина, продължаваме да го държим в най-близкия си кръг.

Истината е, че понякога възприемаме най-добрите си приятели като членове от семейството си и колкото и да ни ядосват, не смеем да скъсаме връзката си с тях (нищо, че не е кръвна).

Ето и 3-те типа приятели, които вероятно имате, но се чудите защо все още търпите:

1. Приятелят (приятелката), който винаги ви пренебрегва

Без значение от ситуацията този ваш приятел винаги ще избере гаджето си, майка си, детето си и т.н., пред вас. Дори да сте се уговорили да се видите и да имате определени общи планове за седмицата, този човек може да ви се обади в последния момент и да отмени срещата ви, без да му мигне окото. Този човек сякаш вярва, че неговият живот е по-важен от вашия и вие трябва да се съобразявате с този факт. Поради тази причина вие редовно се ядосвате, че все още сте приятели и разчитате на този човек, но така и не намирате сили да се отървете от него. Дори, когато се опитате да му се разсърдите, задето отново ви е пренебрегнал, той вади толкова много аргументи в своя защита, че вие в крайна сметка се отказвате да спорите.


Защо не можете да скъсате отношенията си с него?

Най-вероятно, защото той е най-старият ви приятел от детството или пубертета ви и вие го познавате много добре. Дълбоко в себе си знаете, че този човек ви обича и че ще ви подкрепи в труден момент. Освен това вие вероятно вече сте свикнали с номерата му и просто не им се връзвате толкова много.

2. Приятелят, който винаги се оплаква

Има един тип хора, които се обаждат на приятелите си, за да ги затрупат с негативизъм. Те използват своите най-близки хора като отдушник за своите проблеми, като вечно нещо мрънкат и се оплакват. Ако имате такъв приятел, вие вероятно не смеете да му вдигнете слушалката, защото знаете, че ще ви държи един час на телефона, за да ви разкаже за всички неприятни неща, които напоследък са му се случили. Драматичните му истории често са доста сходни, маловажни и уморителни за слушателя.

Защо не можете да скъсате отношенията си с този човек?

Защото той всъщност е един от най-верните ви приятели. Може да ви залива с оплакванията си, но ако имате проблем, знаете, че той ще пази гърба ви и.... че винаги ще вдигне телефона, за да изслуша вашите собствени проблеми надълго и нашироко.

3. Приятелят - вечната лепка

Това е онзи човек, който непрекъснато ви се обажда и търси контакт с вас, така че дори един ден не може да мине, без да му дадете отчет, какво точно се случва в живота ви. Този приятел в един момент, когато вече имате половинка в живота си, става особено дразнещ, но вие не намирате сили да му кажете да ви остави на мира.

Защо не можете да скъсате приятелството си с него?

Защото вие знаете, че този човек наистина го е грижа за вас. А и това е приятелят, който винаги ще се отзове на поканата ви и ако някой ден гаджето ви зареже, ще имате партньор, с който да възродите живота си на необвързан индивид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

до 1 и 2 ( преди 9 години )
Жалко, че в последните години виждам само такива и ми се е оформило усещането, че в тази световна криза друго не е останало. Само отпадъкът.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Да, аз има казвам - АВАНТАДЖИЯТА - който вечно иска да вземе нещо от теб. Дали на заем или не - никога не го връща.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
най-досадните са тези, които смучат от теб!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар