IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо бракът не е за всеки

1 септември 2014 10 38

Няколко основателни причини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

С бракът започва една нова глава в живота на човек и повечето двойки, които стигат до тази важна стъпка в отношенията си, като цяло са щастливи и развълнувани от бъдещия си семеен живот. Повечето, но не и всички. Истината е, че все повече двойки стигат до ангажимента „годеж“, но така и не сключват брак в гражданското.

Те поставят под въпрос брачната институция и смятат, че могат да изградят семейство и без официален документ. За някои хора бракът е нещо страхотно, за много други – това не е правилният начин да бъдат с човека, когото обичат. В действителност, бракът има алтернатива и тя се нарича „съвместно съжителство на семейни начала“. Въпросът е защо все пак някои двойки казват НЕ на брака? Ето и причините, защо някои хора избират да не се женят:

1. Те не искат друг човек да зависи от тях

Неомъжените/неженени хора имат свободата да прекарват времето си както пожелаят, без да се налага да се притесняват за това как грешките им могат да повлияят на техния съпруг. Това звучи странно, но е истина – когато човек е обвързан в брак, неговите грешки могат да станат пречка за щастието на половинката му.

2. Те искат да разполагат със собствените си финанси

Някои по-големи егоисти не са склонни да споделят личните си финанси със своята половинка, а бракът дава равни права върху общото имущество на съпрузите. Най-често мъжете не са готови да предложат своите имоти и банкови сметки на разположение на любимата жена и просто не я правят своя съпруга, а споделят с нея това, което те преценят. Парите над любовта.

3. Те се чувстват достатъчно ангажирани

Някои хора не смятат, че бракът е най-добрият начин да покажат на някого, че го обичат. За тях истинска любов може да се докаже по един милион други начини.

4. Те държат на свободата си

Несемейните двойки и необвързаните хора са склонни да пътуват и да общуват повече. Има индивиди, които не са готови да се откажат от тази своя свобода.

5. Те вече имат един неуспешен брак

Хората, които вече имат един неуспешен брак и развод, лесно губят вяра в институцията. Много от тях след това съумяват да изградят друга сериозна връзка, но по-рядко са готови да сключат и втори брак.

6. Те искат да инвестират парите си на друго място

Има един вид супер прагматични хора, които предпочитат да инвестират парите си не в сватба и/или меден месец, а в нова къща или в собствен бизнес.

7. Те не искат да бъдат притискани да сключат брак

Има друг тип хора-бунтари, които не желаят обществото (и в частност близките им) да ги притискат на тема брак и сватба. Те нямат нищо против да се оженят някой ден, но искат да го направят както и когато те решат, без да се съобразяват с чуждото мнение.

8. Те не са сигурни във връзката си

Някои хора просто не са сигурни във връзката си, а не им се стига до развод. Това е тъжната истина. Те живеят с даден човек, но само чакат подходящата възможност да се измъкнат от тази връзка. Раздялата обаче е доста по-лесна от сложния и болезнен развод.

9. Те самите не са имали здраво семейство

Има индивиди, за които идеята за перфектно семейство, изобщо не се връзва с брачната институция. Вероятно те самите са от разбито семейство с разведени родители и не са сигурни, че сватбата може да им гарантира щастие в любовните отношения.

10. Те не са традиционалисти

Любовта е нещо лично и специфично за всеки човек. За някои хора тя е променлива, а не константа и те редовно намират любовта в живота си в лицето на различни хора. Други индивиди са склонни да се обвържат с един човек за цял живот и въпреки това брачната институция не ги вълнува и привлича, просто защото не си падат по традициите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Нелина ( преди 9 години )
По голяма глупост не бях чела много отдавна, тук няма и грам reaserch или допитване до масите. Това е мнението на един или няколко индивида, разочаровани от, личени от, или неспособни на посвещаване в брак. Днес повечето дори женени двойки имат отделни финанси, от милионите начини да покажеш любов жените предпочитат най-вече един начин *предложение за брак. повече от 4000 години бракова институция доказва това. Онези хора със разбити семейства често са онези които най много имат нужда от брак, иначе те правят грешката на родителите си. Много интересно е че деца не са споменати в тази статия..... защо ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар