IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безпокойствата, които развалят живота ви

2 септември 2014 11 11

Тези деструктивни мисли могат да ви попречат да се наслаждавате на настоящето

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

За съжаление, всички хора се тревожат за нещо в живота си. Някои индивиди го показват, а други крият своите емоции. Трудно е за вярване, но притесненията на хората са за едни и същи неща, които ако се объркат, могат да съсипят щастието им (за бъдещето, за взаимоотношенията, за финансите, за здравето и т. н.).

Истината обаче е, че безпокойствата сами по себе си също могат да попречат на човек да се чувства удовлетворен от живота. Става въпрос за хроничните притеснения, които са безсмислени.

Някои хора преживяват житейските трудности по-лесно от други, като това зависи много и от характера на човек. За щастие, има няколко техники, които могат да ви помогнат да се отървете от досадните тревоги, които развалят настроението ви.

Ето и за какво няма абсолютно никаква нужда да се притеснявате:

1. За социалното си неравенство

Едно от най-важните неща, които трябва да разберете е, че животът не е равен и честен. Някои имат милиони в сметките си, докато други живеят на ръба на оцеляването. Ако социалното неравенство създава вътрешни конфликти в ума ви, тогава вие трябва да промените начина си на мислене като спрете да се конкурирате с другите хора. Вярвайте в уменията си и се съсредоточете върху позитивните неща в живота си, а не върху това какво нямате.

2. За задънената улица в кариерата си

Много хора си поставят по-високи цели от тези, до които реално успяват да достигнат. Това в даден момент ги отчайва. По-важното е да не се колебаете в собствените си способности и да вярвате, че сте умни и достатъчно силни и един ден ще успеете да реализирате мечтите си. В момента може да сте в застой, но след няколко години нещата току-виж се променят.

3. За финансовите си проблеми

Почти всички хора имат склонност да мислят върху финансовите си проблеми вечер, преди да заспят. Тези мисли могат да бъдат много вредни, особено ако предизвикат безсъние или нарушение на съня. По-добре споделете тревогите си с доверен човек, който може да ви подаде ръка за помощ.

4. За негативните хора в живота си

Всеки човек има негативни хора в живота си, които понякога са отрова за мисълта му. Ако не можете да избегнете комуникацията си с тях (например са ваши роднини), то поне се опитайте да не им позволявате да съсипват живота ви.

5. За теглото си

Няма магически хапчета, които да могат да направят фигурата ви перфектна – приемете го. Спортувайте редовно, хранете се балансирано и следете здравето си – това е най-важното. Не забравяйте, че тялото ви до голяма степен ви е по наследство. Ако родителите ви са с по-закръглени форми, шансът вие да сте кльощави не е много голям.

6. За запазването на баланса в живота си

Много хора изпитват тревоги, че нямат власт да запазят всичко в баланс в живота си (това важи особено много за работещите майки). Приемете, че ще има моменти, в които ще трябва да дадете приоритет на работата си и други – на семейството си. Вслушайте се в интуицията си, вместо да се тревожите, че не можете да огреете навсякъде.

7. За бъдещите събития

В днешно време хората масово се притесняват за бъдещето. Понякога има реални основания за тези деструктивни мисли, но по-често те са безсмислени. Осъзнайте факта, че вашите притеснения не могат да променят бъдещето, а само могат да увредят вашето физическо и емоционално благополучие.

8. За това, че не са на нужното ниво

Много хора се притесняват или за външния си вид, или за някои други аспекти на своята личност. Те не се чувстват достатъчно съвършени, а би трябвало да са благодарни за всичко, което имат и преди всичко да обичат себе си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Little Red Dress ( преди 9 години )
:DИ привилегиите на младите специалисти до 35 годишна възраст!:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Да, току-виж и бай Тошо се върнал на власт и възстановил безлихвените заеми за млади семейства.:))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар