IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че сте на правилната работа

3 септември 2014 07 01

Разберете дали сте на точното място от професионалния си път

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Едно от най-хубавите неща в живота на човек е, когато той е сигурен, че работи правилната работа и знае, че е на прав път в кариерата. Има една умна мисъл, която гласи, че когато човек обича работата си, той няма и един работен ден в живота си.

И все пак, по света има много хора, които се колебаят дали наистина се намират там, където би трябвало да бъдат.

Ако сте един от тях, ето и 10-те знака, които ще ви покажат дали сте на правилното място в професионалния си път, или трябва да започнете да търсите нови възможности:

1. Всяка сутрин се събуждате заредени с енергия за новия ден. Ако сутрин обикновено сте развълнувани и ентусиазирани от новия ден и тръгвате с бодра крачка към офиса, значи вие сте от щастливците, които наистина обичат работата си.

2. Вие с нетърпение очаквате да се справите със списъка си от задачи за деня. Когато човек е развълнуван и готов да започне да отмята служебните си ангажименти, без да чувства тежест, значи той обича работата си. Само такива хора приемат рутината в офиса със задоволство. Те знаят, че първо трябва да свършат малките неща, за да стигнат до големите.

3. Вие винаги излъчвате позитивна енергия. Някои хора се разхождат в офиса, излъчвайки позитивни емоции, които често се прехвърлят и върху хората около тях. Тези щастливци са изключително важни за екипа и бизнеса като цяло, защото имат способността да променят цялата атмосфера във фирмата към по-добро.

4. Струва ви се, че времето от работния ви ден лети. Повечето хора постоянно си гледат часовника, в очакване на края на работния ден. Ако обаче вие не сте един от тях, а точно обратното – трудно си тръгвате от офиса, значи вие наистина се наслаждавате на работата си.

5. В офиса се чувствате в стихията си. Ако на вашите близки (семейство и/или приятели) им е трудно да разберат защо сте се превърнали в работохолик, то може би причината е в това, че работата е вашата стихия. Вероятно офисът е мястото, в което се чувствате най-полезни.

6. Вие обожавате да поемате нови проекти. Ако непрекъснато гледате напред към следващото голямо нещо, с което трябва да се справите и върху което трябва да работите усилено, вие със сигурност сте на точното място в професионален план.

7. Вие сте оптимисти. Ако вие сте човекът в офиса, който умее да мотивира другите, значи вие виждате светлината в тунела много по-добре от тях. Това умение е присъщо на хората, които наистина обичат работата си.

8. Приемате целите на фирмата като ваши лични цели. Има хора, които буквално сключват брак по любов с компанията, за която работят. Тези служители обикновено са верни на фирмата и са се издигнали в нейните рамки. Хората, които взимат присърце своите професионални цели, обикновено стигат далеч в кариерата.

9. Вие сте полезни за колегите си. Повечето служители разглеждат своите колеги като конкуренти и не желаят да им помагат доброволно. Ако обаче вие сте един от тези служители, към които другите се обръщат за помощ, значи вие просто сте на точното място в кариерата си, обичате работата си и държите най-вече тя да върви.

10. Вашето професионално щастие се прехвърля и в личния ви живот. Хората, които обичат работата си, са по-склонни да реализират и личните си цели. Независимо дали искате да създадете семейство, или мечтаете да обиколите света – вие ще го постигнете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

ПорЦелан ( преди 9 години )
Ако е в шуро-баджаншко-митничарска фирма и по цял ден ви крещят и не ви плащат нормално или поне навреме и мислите по цял ден за заплатата си е по-добре да си промиете мозъка и да се метнете в дивия капитализъм някъде другаде.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар