IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле с четири сирена

19 септември 2014 12 28

Опитайте!

Пиле с четири сирена

Предлагаме на вашето внимание рецепта за основно ястие – пиле с четири вида сирена.

Приготвянето ѝ ще ви отнеме не повече от 40 минути, а резултатът, гарантираме, че ще е изключително вкусен!

Необходими продукти за 4 порции:

800 г пилешко филе

200 г моцарела

200 г синьо сирене

200 г кашкавал

200 г пармезан

400 г тиквички

2 яйца

200 мл сметана за соса

малко брашно и галета

сол и черен пипер за овкусяване

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се разтваря, начуква се със сол и черен пипер. Настъргвате четирите вида сирене, смесвате ги с яйцата и с тази смес поливате филето. С помощта на стреч фолио завивате филето.

Панирате последователно в брашно, яйце и галета. След това пържите в предварително загрята мазнина на 180 градуса, докато се запържи. След това запичате във фурна на 220 градуса за около 10 минути.

Междувременно нарязвате тиквичката на филийки и слагате на грила да се запече от двете страни. Поднасяте тиквичката като канапе и върху нея слагате готовото пилешко.

Заливате със соса от сметана.

Приготвяне на песто: смесвате копър, магданоз, чесън, сол, черен пипер. Грилованите тиквички ги овкусявате с пестото, но оставете малко от него, защото ще ви трябва за сметановия сос.

Приготвяне на сметанов сос: сметаната завира и като се редуцира, смесвате с останалата част от пестото. И с готовия сос заливате пилешкото филе.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари