IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С какво се отличават изключителните лидери

23 септември 2014 08 40

Можете да имате бърз растеж във фирмата, само ако имате някои определени качества

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Некадърният лидер може да демотивира екипа си и да накара хората си да напуснат, а това от своя страна да доведе до проблеми в компанията. Ако сте на управленски пост, старайте се да бъдете и добър лидер. Това ще ви помогне да израснете още по-бързо в бизнес средите.

Основният признак, че един човек има лидерски способности е, ако около себе си е създал един ефективен, отговорен екип, който винаги му гласува доверие, но не от страх, а защото му вярва.

Ето и какво още трябва да притежавате, за да бъдете изключителен лидер:

1. Енергия и страст

Добрият лидер умее да мотивира своя екип с личния си пример и с амбицията си. Ако той работи с истинска енергия и преследва своите цели без страх, той ще бъде подкрепян от екипа си. Добрият лидер разрешава конфликтите, а не ги избягва. Той обяснява детайлно и със страст на подчинените си своите идеи, така че те да приемат реализирането им за своя мисия.

2. Високи стандарти

Добрият лидер има високи изисквания към екипа си, но преди това е дал на хората си най-добрите инструменти и е подбрал най-талантливите и обучени служители, за това има и право да иска супер резултати. Добрите лидери не приемат посредствеността. Те са готови непрекъснато да инвестират в нови технологии и софтуер, за да бъдат в челните редици в бизнес сферата и да предлагат продукти и услуги, които да впечатляват клиентите им.

3. Персонален подход

Добрите шефове умеят да вземат най-доброто от всеки един от своите подчинени. Те идентифицират силните и слабите страни на всеки служител и спускат задачите според уменията и възможностите на всеки индивид.

4. Трябва да можете да преодолявате грешките си

Всеки човек има моменти на неуспех и това е неизбежно. Въпросът е, че добрите лидери са готови да признаят грешката си, да се надсмеят над себе си и да продължат напред. Те не прехвърлят вината върху другите. Истинските лидери са наясно с бързия и динамичен свят, в който живеем и знаят, че трябва да се доверяват на интуицията си, но без да губят волята си за успех.

5. Ясен фокус

Добрите лидери се отличават от посредствените именно със способността си да поддържат ясен фокус върху крайната цел, въпреки всички пречки и липсата на перфектна информация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари