IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три мантри за живота, които ще ви предпазят от разочарования

2 октомври 2014 12 40

Съвети, базирани на горчивия опит

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Казват, че най-добрият начин да научите нещо е просто да правите грешки. Това е така, но човек невинаги е готов да греши. В действителност, годините между 20 и 30 са пълни с препъване, с падане и ставане, с преминаване през непрогледна пещера без фенерче и т. н.

За щастие очите на човек постепенно свикват с тъмнината и той става по-мъдър и по-устойчив в пътуването „с препятствия“, наречено живот.

Понякога ни се иска да можем да се върнем назад и да направим нещата по по-различен начин, но по-разумно е вместо да мечтаем да променим миналото, да следваме следните съвети, които да ни предпазят от бъдещи разочарования, опирайки се на опита:

1. Доверете се на инстинктите си.

Разбира се, има моменти, в които ще усетите нещо за даден човек или за дадена ситуация и интуицията може да ви подведе. Но тези случаи ще се появяват все по-рядко с времето. Всъщност интуицията рядко подвежда. Ако чувствате, че нещо не е както трябва, вероятно е така. Когато някой ви изглежда съмнителен, вероятно е така. Нашите възприятия обикновено са много точни. Интуицията ни има потенциала да ни предпазва от катастрофи. Единственото по-лошо нещо от чувството на разочарование е осъзнаването, че е можело да избегнем грешката, но просто не сме послушали вътрешния си глас.

2. Бъдете придирчиви.

Трябва да сте придирчиви за почти всяка област от живота си: работа, взаимоотношения, храна, марка на алкохола, който консумирате и т. н. Да бъдеш селективен е добро нещо. Очевидно е, че има хора, които имат нереалистично високи стандарти, но е лошо и да нямате никакви стандарти. Трябва да искате от живота това, което смятате, че заслужавате. Ако нещо или някой не ви се струва достатъчно добро/добър, зарежете го. Не оставяйте нещата да ви се случват без да ги контролирате. Всяко решение, което правите сега, може да се отрази на бъдещето ви.

3. Търпението невинаги е добродетел.

В много ситуации търпението е полезно, когато сте попаднали в задръстване например или чакате на опашка. Има ситуации обаче, в които трябва да сте малко по-нетърпеливи. Не можете да очаквате промяната да се случи сама. Вие трябва да я предизвикате с проактивното си поведение. Иначе след време ще бъдете разочаровани от себе си и от пропуските в живота си, именно защото не сте поели навреме инициативата към промяна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

lady ( преди 9 години )
napulno sum suglasna sus tazi statiq,kakzvam go ot li4en opit.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
gostenka ( преди 9 години )