IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-гигантският круизен кораб в света

10 октомври 2014 11 30

... скоро тръгва на първото си пътешествие

Снимка:reisvertrekpunt.nl

Снимка:reisvertrekpunt.nl

Най-гигантският круизен кораб в света скоро (в началото на ноември) ще отплава от пристанището във Великобритания и ще тръгне на първото си пътешествие.

Корабът се казва „Quantum of the Seas“ и първоначално ще превозва пътници от Саутхемптън до Ню Йорк, след което ще се движи по маршрута Ню Йорк – Карибите. През пролетта „Quantum of the Seas“ ще пътува и до Шанхай.

Счита се, че това е най-футуристичният круизен кораб, правен досега. Той може да се похвали с роботизирани бармани, виртуални балкони, а перлата в короната му е стъклената капсула, придържана от гигантска ръка, която ще вдига пътниците на 90 метра над морското равнище, предоставяйки им страхотна панорамна гледка.

Корабът има 18 палуби, 4180 каюти и 18 ресторанта, включително заведение на Джейми Оливър. „Quantum of the Seas“ е изпробван вече, като е доплавал до Англия от пристанището в Бремерхафен, Германия.

Круизният кораб разполага с най-големия спортен и развлекателен комплекс в морето, наречен SeaPlex. В него пътниците ще могат да спортуват и да се забавляват по различни начини. SeaPlex има баскетболно игрище, симулатори (за каране на сърф, скачане с парашут и др.), блъскащи се колички, пързалка за ролкови кънки, стена за скално катерене и др. В комплекса има и кино.

Това е най-новият кораб на компанията Royal Caribbean.

Вижте снимки на футуристичния кораб в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари