IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесен шоколадов пай

14 октомври 2014 09 29

Бърза рецепта за вкусен и атрактивен десерт

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Представяме ви една рецепта за супер лесен за приготвяне шоколадов пай с пълнеж от пудинг, гарниран със сметана и плодове. Този красив, вкусен и прост десерт може да бъде направен буквално за 10 минути, ако разполагате с готова кора. Количеството, което ви показваме ще ви стигне за 10 парчета.

Ако нямате готова кора за пай, можете да си направите такава, но това ще ви отнеме още около един час. А ето и малко повече за рецептата:

Инструкции за приготвяне:


Снимка: thepioneerwoman.com 

За кората: Ако не използвате готова кора, направете си такава от 350 г брашно; 4 г сол; 14 г бяла захар; 225 г масло, нарязано на кубчета, 60 мл студена вода. Смесете всичко в кухненския робот, след което го оформете с ръце. Разстелете тестото във формата за пай и сложете кората да се пече на 200 градуса в предварително загрята фурна. След около 15-20 минути я извадете и я оставете да се охлади.

Продукти за крема: 1,1/2 чаена чаша захар; 4 чаша царевично нишесте; 4 чаени лъжички сол; 3 чаши пълномаслено мляко; 4 жълтъка; един черен шоколад, натрошен на ситно; 2 чаени лъжички ванилия; 2 супени лъжици масло.

Комбинирайте захарта, царевичното нишесте и солта в тенджерата. Разбъркайте ги добре. След това добавете млякото и жълтъците и ги сложете на котлона на умерен огън, като бъркате сместа непрекъснато.

Когато тя стане гъста и плътна, след около 6-8 минути, отстранете я от котлона. Добавете шоколада (натрошен на малки парчета), ванилията и маслото и отново бъркайте, докато всичко се смеси добре и кремът стане гладък.

Изсипете пудинга в кората за пай и поставете сладкиша в хладилника за около 4 часа. След това го нарежете на парчета и го сервирайте с разбита сметана и плодове.

Снимки: thepioneerwoman.com 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари