IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 неща, които разрушават потенциала ви

18 октомври 2014 10 08

..., а ги правите всеки ден

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

В младите ни години и най-малките решения, които правим, могат да имат дълбоки последици върху целия ни живот в бъдеще. Въпреки това, човек понякога се оставя на нездравословните си навици, забравяйки да мисли за това как те влияят на неговото бъдеще и живот. По-долу са седем неща, от които е по-добре да се въздържате, защото те само влошават потенциала ви.

1. Губите си времето в социалните мрежи

Едно от първите неща, които младите хора правят сутрин е да си отключат телефона и да си загубят минимум 20 минути, разглеждайки снимки в Instagram и Facebook и четейки постовете на „приятелите си“. Много по-умно би било да инвестирате тези 20 минути сутрин в стречинг, който ще намали напрежението в мускулите и ще увеличи нивата на енергия.

2. Притеснявате се за маловажни неща

Много съвременни хора се притесняват за ежедневни абсолютни глупости. Това е заради постоянната им необходимост от уверение, че живеят смислено и добре. Разберете, че събитията, промените и новите преживявания ви оформят като човек и не се плашете от тях. Добре е да си дадете сметка, че нещата понякога са напълно извън вашия контрол. Тревожете се по-малко за материалните неща.

3. Живеете в зоната на комфорта

Има хора, които посещават едни и същи заведения, поръчват си една и съща храна, ходят на едно и също място на почивка и т. н. Ако сте от тях, опитайте се да излезете от зоната си на комфорт и опитайте нещо, което никога не сте правили преди – йога, скално катерене, караоке. Научете нов език, минете на курс за бариста и др. Тези малки нови избори, които ще направите в живота си, ще променят вашата гледна точка за нещата и ще ви помогнат да откриете нови интереси и страсти.

4. Задоволявате се с по-малко заради мързела си

На определен етап от живота си някои хора започват да пестят усилията си в много области. Например, вместо да си направите прическа сутринта, вие се вързахте на кок. Вместо да станете по-рано и да идете на фитнес, вие си поспахте малко повече. Вместо да си сложите костюм и високи токчета, вие си обухте дънките и удобните равни обувки. Всичко това ви създава усещане за провал. Ами ако се случи в автобуса да срещнете любовта на живота си, как точно смятате да го впечатлите? Ако шефът ви извика на среща, ще се почувствате много неловко от вида си, който е далеч от перфектен. Не забравяйте, че и Бионсе разполага само с 24 часа в денонощието, но изглежда винаги зашеметяващо, защото полага съответните усилия.

5. Предпочитате да гледате сериали и риалити телевизия, вместо да спортувате

Колкото и любими предавания да имате, не значи, че трябва да си губите времето всяка вечер с тях. Поне два пъти в седмицата зарежете телевизията и идете на фитнес. Това ще има страхотен ефект върху тялото и душата ви.

6. Оставяте се на изкушенията

Ако трябва да изберете за какво да похарчите спестяванията си – за нов чифт скъпи ботуши или за уикенд в планината – изберете второто. Животът непрекъснато ни поставя препятствия по пътя, които отвличат вниманието ни и ние забравяме какво всъщност искаме. Безкрайните изкушения ни спират да се придържаме към това, което е важно за нас. Научете се да устоявате на изкушенията и ще се чувствате по-способни и по-силни.

7. Градите мечтите си според чуждите очаквания

Хората не се раждат научени, но се раждат с много възможности пред себе си. Всички ние съществуваме, независимо дали ни харесва или не. Ето защо всеки от нас трябва да се фокусира върху по-дълбокия смисъл на живота си. Ако има някакъв аспект от личността или живота ви, който не ви харесва, предприемете стъпки, за да го промените, а не бездействайте. Промяната трябва да дойде от вас – предизвикайте я. Борете се за нещата, които ви носят щастие и осмислят битието ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари