IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 признака, че сте си намерили своя офис-приятел

16 октомври 2014 07 25

Това е човекът в службата, на когото винаги можете да разчитате

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Когато човек започва нова работа, той малко или много е под стрес. Предстои му да поеме нови отговорности, да спазва нови офис правила, да общува с непознати хора, да се налага в различна среда и т. н.

Най-доброто, което всеки може да направи в такава ситуация е, да се сближи с колегите си, с които ще споделя пространството си през много голяма част от деня си. Идеално би било, ако човек успее да изгради и истинско приятелство с някой свой колега, а защо не колеги.

В почти всеки офис има някаква конкуренция, но все пак се опитайте да намерите един-двама души, в компанията на които да се чувствате удобно. Това означава да си намерите най-добър приятел на работното място, на когото да можете да разчитате.

Това може да е и индивид от противоположния пол, с когото да поддържате напълно платонични отношения. Този човек ще ви осигури подкрепа, приятни разговори, кратки бягства от монотонността на работния ден и др.

Ето и пет признака, че вече сте си намерили своя офис-приятел:

1. Винаги имате компания в обедната си почивка

Ако имате колега, с когото винаги обядвате заедно или просто използвате обедната си почивка, за да се поразходите (отново заедно) в близкия парк, значи вие си имате здрава опора в офиса.

2. С този свой колега можете да си говорите за всичко

Ако си имате колега, с когото си споделяте всякакви неща, дори по теми от личния живот, значи вие си имате истински приятел в службата. Очевидно между вас и този човек цари истинско доверие, а то е в основата на истинското приятелство. Вероятно с този човек можете да водите дълги и приятни разговори, които никога не ви уморяват.

3. Това е колегата, с когото се мотаете на всяко офис-парти или тиймбилдинг

Вероятно, откакто сте се сближили с този ваш колега, вече сте заобичали офис-партитата, защото си имате приятна компания в негово/нейно лице. Вие вече никога няма да се чувствате самотни или притеснени да отидете на подобно мероприятие, защото сте спокойни, че ще има с кого да си говорите и няма да попадате в неловката ситуация на самотник.

4. С този човек се чувате дори в почивните си дни

Ако с вашия офис-приятел се чувате/виждате дори и в почивните си дни, въпреки че прекарвате толкова много време заедно през работната седмица, значи наистина сте изградили здраво приятелство. Явно контактът ви с този човек от петък до неделя не ви е достатъчен и вие с радост го интегрирате в кръга си от приятели. Може би с този човек дори излизате в отпуска по едно и също време, защото в офиса един без друг ви е скучно.

5. С този човек всъщност рядко си говорите за работа

Сигурният признак, че сте си намерили истински офис-приятел, е ако с този човек говорите по служебни теми изключително рядко. Вие наистина си помагате, покривате се и се подкрепяте на работното място, но реално не се интересувате от кариерата/задълженията на другия. Дори с него да сте в един и същ отдел на фирмата и да работите абсолютно същата работа, между вас не се усеща никакво съперничество.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари