IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да разкриете престъпника

18 ноември 2014 12 21

Топ съвети от криминалните сериали

Снимка: Sky Living

Снимка: Sky Living

Знаете ли, че хората, които се кълнът в невинност, плачат с крокодилски сълзи и нервничат по време на разпити в полицията, са най-вероятните извършители, когато има престъпление?

Забърсването на носа, подръпването на ушите и докосването на краката са само някои от подсъзнателните маниери, които заподозрените в престъпление могат да проявяват по време на разпит.

Предлагаме ви няколко съвета от криминалните сериали, като „Елементарно Уотсън“ с участието на Луси Лиу и Джони Лий Милър (базиран на поредицата на Сър Артър Конан Дойл „Шерлок Холмс“), за разрешаване на престъпление.

Независимо от напредъка в технологиите, криминалните следователи продължават да се водят от същите основни правила, по които са се водили в продължение на десетилетия, когато са определяли дали заподозреният е лъжец или не.

Вижте и кои са 5-те тайни на изкуството на криминалното разследване:

1. Езикът на тялото

При разпит на заподозрян детективът търси някои типични реакции. Например човекът започва да се поти, да се клати на стола си и да прочиства гърлото си със суха кашлица, както и да отпива вода, за да оправи сухотата в устата си. Някои престъпници започват подсъзнателно да пипат ухото си или да бършат носа си.

Кадър от сериала „Stalker“ с Маги Кю и Дилън Макдермът; Снимка: Sky Living

2. Отклоняване на вината

Вярвате или не, някои заподозрени дори имат наглостта да обвиняват жертвата за самото престъпление. По този начин те се опитват да обяснят поведението си с това, че жертвата ги е предизвикала.

3. Клетви в Бог и в близките

Друг показател, че човек е виновен, е когато започне да се кълне в Бог, в децата или в родителите си. Обикновено невинният човек не се отнася към Бог или децата си, за да оправдае своето деяние. Виновните хора са склонни да търсят повече съчувствие и смятат, че клетвите им в Господ ще накарат следователите да им повярват.

4. Заобикаляне на конкретния въпрос

Друг класически признак, че човек се опитва да изглежда невинен, но всъщност е виновен, е когато съдейства твърде много на детективите и дава прекалено много информация и обяснения на всякакви други въпроси, но не и на най-важния.

5. Твърде приятелско поведение

Ако по време на разпит заподозреният се опитва да се държи твърде приятелски и дори да флиртува със следователите (важи особено за жените) значи той прикрива вината си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари