IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да обмислите преди да имате бебе

13 ноември 2014 10 05

7 важни неща, на които да обърнете внимание

Снимка:outnow.ch

Снимка:outnow.ch

Решението на човек да има дете е, може би, едно от най-важните в живота му. Ето защо трябва да обмислите всичко много добре, преди да започнете опити за забременяване. Някои двойки решават да си направят бебе импулсивно, без да имат реална готовност за това – и емоционална, и финансова. Вижте кои са важните неща, за които да помислите, преди да си имате бебе:

1. Стил на живот

Вашият начин на живот е едно от основните неща, за които трябва да помислите, преди да забременеете, особено за първи път. Детето променя значително живота на човек. Вие ще трябва да промените своите обичайни навици, както и начина, по който прекарвате свободното си време. Нуждите на вашето дете ще се превърнат във ваш основен приоритет и това трябва да бъде взето под внимание.

2. Силата на връзката ви

Една здрава и стабилна връзка е перфектна основа за създаването на дете. Когато двама души се обичат и уважават, когато си имат доверие, вероятно те ще бъдат добри родители на едно щастливо дете. Ако обаче, не сте сигурни в отношенията си със своя партньор, не бързайте с бебето. Неговата поява няма да може да излекува вашата връзка, а напротив – може да обтегне отношенията ви с половинката още повече.

3. Другите членове на семейството ви

Ако обмисляте раждането на второ или трето дете, трябва да вземете под внимание мнението на другите членове на семейството ви – на по-голямото ви дете, както и на своя съпруг. Трябва да помислите дали всички в дома ви са съгласни да имате още едно бебе, защото появата му, малко или много, ще се отрази на техните живот и комфорт.

4. Здраве и възраст

Раждането на бебе в края на 30-те и 40-те години вече не е рядкост. Повечето жени предпочитат първо да правят кариера, а после да раждат деца. Въпреки това, създаването на поколение в годините след 35, крие рискове за здравето и на бебето, и на майката. Ако решите да забременявате след тази възраст, вие трябва да се консултирате с лекар и да обсъдите много неща, включително и вашия начин на живот, навиците ви на хранене (и пиене) и спорт.

5. Бюджет

Другото важно нещо, за което е добре да помислите, преди да забременеете, е вашият бюджет. От финансова гледна точка, бебето е „скъп подарък“. Имайте в предвид, че неговата поява ще качи месечните ви разходи сериозно. Освен това може да ви се наложи да си потърсите по-голямо жилище и да си купите по-просторна кола. Ще можете ли да си го позволите?

6. Съдействие

Дори да чувствате абсолютна готовност да бъдете майка, вие ще се нуждаете от помощ у дома и в грижите за бебето, особено ако това е вашето първо дете. Помислете си дали някой от близките ви ще може да ви окаже тази помощ, а ако не – ще можете ли да си позволите да наемате детегледачка, поне от време на време.

7. Кариера

В днешно време повечето жени трябва да избират между майчинството и кариерата и тази тема буди все повече противоречия. Някои жени обаче са склонни да успяват и в двете области на живота. Все пак имайте в предвид, че след появата на бебето ще трябва да прекъснете работа за известно време. През този период вашата кариера ще бъде в застой и е възможно да изпуснете някои първокласни възможности, за които после да съжалявате. За това е важно да определите приоритетите си много добре, преди да решите да забременявате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Петя ( преди 9 години )
Тази статия е силно демотивираща за хората, които искат да имат деца, и много егоистично звучаща. По-добре я изтрийте от сайта!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
с толкова мислене изобщо няма да имате бебе
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар