IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви са бъдещите капани пред неженените двойки?

27 ноември 2014 08 37

Само 5% от родителите, които не сключват брак, остават заедно до 15-ия рожден ден на първото си дете

Снимкa: outnow.ch

Снимкa: outnow.ch

Замисляли ли сте се какви са капаните в бъдещето, в които могат да паднат неженените двойки?

Според ново проучване, публикувано във вестник Daily Mail, само една от 20 неомъжени двойки-родители ще остане заедно докато тяхното първородно дете навърши 15 години.

Това означава, че само 5% от двойките с деца, които казват „НЕ“ на брачната институция всъщност се задържат заедно до по-зряла възраст.

Истината е, че много двойки се отказват да вдигнат сватба по финансови причини, но все пак си раждат дете или деца. Те започват да отлагат брака за по-светлото бъдеще, но в крайна сметка така и не стигат до него. Това обаче, до което достигат, доста често без да го осъзнават, е ролята на самотен родител.

Според въпросното изследване огромна част от двойките, които са избегнали брака в младостта си, в крайна сметка се разделят с партньора си, с когото живеят на семейни начала, като най-често това е заради изневяра.

За сравнение, само една трета от родителите, които са женени, ще се разделят или разведат докато първото им дете навърши 15 години. Тези резултати ясно показват, че бракът носи своята стойност и трябва да бъде логичния избор пред двойките.

Сър Пол Колридж, който е основател на британската „Фондация Брак“, заявява:

„Нашето проучване разкрива още веднъж колко мрачни са перспективите за толкова много млади хора, които смятат брака за ненужен и не разбират, че той е важна основа за родителството. Аз съм дълбоко натъжен и разтревожен да гледам тези прогнозни резултати, които засягат следващото поколение.“

Той добавя: „Разпадането на едно семейство води до огромно човешко страдание за всичките му членове. Ето защо бракът не трябва да бъде подценяван, а насърчаван, тъй като той осигурява по-голяма стабилност в отношенията.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари