IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво следва, след като започнете работата на мечтите си

20 ноември 2014 09 55

Вижте 10-те неща, които ще се променят в живота ви, след като се озовете на мечтания пост

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всеки човек си има някаква мечтана работа. Сервитьорките и продавачките също мечтаят някой ден да се озоват на по-престижна служба, която да отговаря на образованието, нуждите и изискванията им.

Повечето хора минават по една пътека в кариерата си, в която им се налага да заемат не чак толкова атрактивни постове, понякога по-дълго, друг път по-кратко. Какво се случва обаче, когато те най-накрая започнат работата на мечтите си? Дали успяват да ѝ се насладят?

Ето и 10-те неща, които ще се променят в живота ви, след като се озовете на мечтания служебен пост:

1. Работата ще ви се струва песен.

Знаете ли, че хората които работят своята мечтана работа, дори не усещат кога времето в офиса е излетяло, просто защото то е било приятно прекарване за тях. Независимо дали става дума за проектиране на самолети или за писане на закони, ако харесвате работата си, вие знаете, че си струва да ѝ посвещавате времето си.

2. Заплатата вече няма да ви интересува толкова много.

Когато човек работи нещо, което обича, той е склонен да направи някои жертви по отношение на заплатата си. Дори да не изкарвате много пари от работата си, ако ѝ се наслаждавате, парите няма да са решаващ фактор за вас дали да продължите да я работите или не.

3. Отношенията ви с приятелите и семейството ви ще се подобрят.

Когато човек е доволен от работата си, той просто е по-щастлив човек. Това се отразява в положителен аспект в отношенията му с хората, които обича.

4. Романтичните ви отношения ще се подобрят.

Когато човек е спокоен и щастлив в работата си, той е по-любящ и грижовен партньор в личния си живот. Хората, които чувстват че се справят брилянтно в една област от живота си, да кажем в кариерата си, искат да пренесат това хубаво чувство и в личния си живот.

5. Ще се чувствате по-живи.

Хората, които работят скучна, монотонна работа, имат чувството че дните им се точат много бавно. Те се превръщат в нещо като полуживи зомбита. Хората, които правят нещо, което обичат, се чувстват изпълнени с енергия и ентусиазъм.

6. Няма да ви пука какво мислят другите за вас.

Когато човек е уверен в професионалния си живот, той започва да се интересува по-малко от това, което другите мислят за него и за работата му. Ако службата ви ви носи радост, вие ще се чувствате целеустремени и непоклатими.

7. Ще можете да се съсредоточите върху други аспекти на живота си.

Ако сте късметлия, който работи своята мечтана работа, вие ще имате и известна свобода. Колкото и натоварен да е графикът ви, вие ще имате време да подредите приоритетите си и да обръщате внимание и на други неща, извън кариерата си, които имат значение за вас.

8. Ще се радвате на своите отговорности, няма да се плашите от тях.

Много хора, които работят досадна работа, мразят своите отговорности. Когато обаче човек работи нещо което харесва, отговорностите започват да му стават приятни и дори желани.

9. Ще започнете да работите върху себе си.

Когато човек е на своята мечтана работа, той никога не спира да се опитва да усъвършенства уменията си, за да стане по-добър в занаята си. Сякаш в него започва да работи вътрешен двигател, който го кара да произвежда нещата с по-високо качество.

10. Ще спрете да се обръщате назад.

Когато човек започне да работи това, за което винаги е мечтал, той спира да се обръща назад с тъга или с любопитство. Той спира да се чуди какъв ли е щял да бъде животът му, ако беше станал пилот или банкер. Той просто е щастлив с това, което прави и се надява да го прави колкото се може по-дълго време в бъдещето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари