IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Красивият архипелаг Берленга

24 ноември 2014 09 39

Усамотен рай в близост до португалското крайбрежие

Снимка: raredelights.com

Снимка: raredelights.com

Берленга е малък архипелаг, който е отлична дестинация за спокойна ваканция.

Райското местенце се намира на разстояние около девет мили от португалското крайбрежие, във водите на Атлантическия океан.

Островът е посещаван от хора от древни времена, но на него никога не е имало постоянни заселници, което всъщност го прави още по-привлекателен като място за усамотение.

Берленга представлява голяма скала с ефектни пещери и няколко малки, но забележителни плажа. Освен това на него има историческа забележителност – крепостта на Сао Жоао Баптища, която е построена около 17-ти век.

Всъщност, историята гласи, че през 1513 г., на острова са се установили група монаси, които са построили манастир, посветен на жертвите на потъналите кораби в района. Въпреки това, преминаващите пирати и крадци постепенно карат монасите да напуснат островчето и да изоставят своя храм.

Много по-късно, в средата на 17-ти век, крепостта е построена върху останките на манастира. Тя е разположена на малък остров, свързан с Берленга чрез провлак и играе важна роля във военната отбрана на зоната. Във времето крепостта е претърпявала значителни щети, но днес е реставрирана и много посещавана туристическа атракция.

Островът е любима дестинация на португалците, които обичат риболова и гмуркането.

Вижте снимки на острова в нашата галерия!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари