IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 грешки, които двойките допускат още в първата година от брака

27 декември 2014 12 00

Дори и най-мъдрите младоженци понякога грешат

Надяваме се Джордж и Амал Клуни да не допускат тези грешки; Снимка: Reuters

Надяваме се Джордж и Амал Клуни да не допускат тези грешки; Снимка: Reuters

Дори и най-мъдрите младоженци понякога допускат груби грешки в брака си и то още в първата му година. Тези грешки могат да се отразят много негативно на семейния им живот и да се превърнат в т. нар. „началото на края“.

Ето кои са те и защо трябва да се пазите от тях:

1. Обвързвате се с кредити, влизате в дългове.

Финансовите проблеми не са никак романтични, а много млади семейства теглят кредити и влизат в заеми още в началото на брака си, за да могат да си купят жилище. След време обаче, особено след появата на децата, разходите за семейния бюджет се покачват драстично и изплащането на тези кредити носи голям стрес на двойката и често обтяга отношенията на съпрузите.

2. Изолирате се от приятелите си.

Приятелите са важен фактор за един успешен брак. Не можете да очаквате, че ще си живеете в изолация с любимия човек и ще си общувате само двамата! Не пренебрегвайте приятелите си, защото те могат да ви бъдат опора в труден момент. Освен това всяка двойка има нужда от време на време от забавната компания на друга двойка, с която да може да сподели времето си.

3. Не правите достатъчно секс.

Сексът е изключително важен за изграждането на стабилен брак. Не позволявайте сексуалният ви живот да влиза в скучен коловоз заради натоварения ви като цяло живот. Правете секс с половинката си, дори когато не ви е до това. Ще видите, че усилието ви си е заслужавало!

4. Спирате да се стараете.

Много младоженци се отпускат непосредствено след сватбата си. Те качват по няколко килограма, спират да излизат и да се забавляват, намаляват пътуванията извън своя град и като цяло губят мотивация да са най-добрата версия на самите себе си, защото смятат, че вече са се установили.

5. Изостряте отношенията си с роднините/родителите на съпруга си.

Петдесет процента от анкетираните двойки споделят, че имат проблемни отношения с роднините на своите съпрузи. Това обаче усложнява и техните отношения като двойка. Всеки един човек се разочарова вътрешно, когато половинката му таи неприязън към близките му. Затова избягвайте да се оплаквате на съпруга си от родителите му, защото няма да сте много доволни, ако и той спре да харесва вашето семейство.

6. Карате се за глупости.

Това, че с половинката ви вече сте женени, не значи, че са ви разрешени ударите под кръста. Разногласията в семейството са неизбежни, но все пак трябва да знаете кога спорът си заслужава и кога няма никакъв смисъл от него. Внимавайте в пристъп на гняв да не кажете (или направите) нещо, за което после ще съжалявате горчиво.

7. Бързате със създаването на поколение.

Повечето младоженци са толкова обсебени от следващата монументална стъпка в живота си, че забравят да се радват на настоящето. Много двойки бързат със създаването на първото си дете, но с появата му, фокусът се измества от връзката им директно върху бебето. По-добре се насладете на времето си заедно поне две-три години след сватбата, преди да се решите да ставате родители.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари