IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 начина да се изправите на крака след провал

15 декември 2014 13 24

Това не е краят на света!

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всеки един от нас има нужда да минава през различни провали в живота си. За съжаление, съвременното общество е обсебено от постиженията и успеха, и провалът изглежда наистина най-лошото нещо, което може да се случи на човек.

Всъщност провалът изобщо не е чак толкова страшен и всеки може да го преодолее относително бързо, стига да се научи как. Не позволявайте на страха си от провал да съсипе живота ви! Следвайте тези съвети и ще се научите да се изправяте на крака след всеки неуспех по пътя си:

1. Учете се от грешките си.

Един от най-добрите начини да преодолеем провала си, е да се поучим от него. Не правете същата грешка отново в бъдеще. Само защото не сте успели веднъж не значи, че ще се проваляте отново и отново. Важното е да осъзнаете къде сте сгрешили и да си научите урока. Допускането на грешки не е приятно, но може да бъде полезно.

2. Поемете си дъх.

Няколко дълбоки вдишвания наистина могат да ви помогнат да се успокоите и да започнете да мислите по-трезво върху сложната ситуация, в която се намирате. За съжаление, много хора никога не използват този съвет, а той е добър. Животът не свършва с първия неуспех, но не трябва и да позволявате този неуспех да наруши вътрешния ви мир. Просто се опитвайте да запазвате спокойствие и самообладание във всяка една ситуация.

3. Изберете си нова посока.

Често провалът може да е знак, че сте били на грешен път. Може би е трябвало да се движите в друга, абсолютно различна посока. Винаги можете да промените нещо в живота си, стига да го искате. Трябва просто да преодолеете страха си от поемането на нови предизвикателства.

4. Ангажирайте ума си с нещо различно.

Много хора правят грешката да анализират провала си твърде дълго и направо зациклят на тази тема. Най-ефективният начин да се отърсите след неуспеха, е да спрете да мислите за него и да освободите съзнанието си от миналото, заемайки ума си с настоящето. Четете книги, отдайте се на хобитата си, срещайте се с приятели, пътувайте и така ще спрете да мислите за неуспеха си.

5. Не губете вяра в себе си.

Дори да сте изпаднали в наистина лоша ситуация, не забравяйте, че винаги може да бъде и по-зле. Сигурни сме, че ще преодолеете вашия провал, ако вярвате повече в себе си. Не губете самочувствието си за нищо на света!

6. Разсъждавайте за това какво се е объркало.

Всеки провал предлага една възможност за растеж. Помислете след време какво се е объркало преди и се опитайте да вникнете в истинските причини за провала си. Ако причините са във вашата личностна характеристика, опитайте се да коригирате тази своя очевидно негативна черта. Ако причините са били извън вас, не му мислете толкова!

7. Не позволявайте на други хора да ви потискат.

Дори да сте претърпели наистина голямо разочарование, не допускайте другите (които имат повече успехи от вас в живота) да ви натякват провала. Не позволявайте на някакви самодоволни хора от обкръжението ви да ви карат да се чувствате още по-отчаяни. Никой не е съвършен и всеки прави грешки в един или друг момент от живота си!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

стопаджия ( преди 9 години )
Няколко дълбоки вдишвания наистина могат да ви помогнат да се успокоите и да започнете да мислите по-трезво върху сложната ситуация, в която се намирате- ха, 3 години е ад, а не ситуация!И колко трябва да вдишвам???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар