IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 проблема, които само хората с много вкус имат

18 декември 2014 15 40

Защо често тези хора изглеждат надменни и студени?

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Замисляли ли сте се пред какви предизвикателства са изправени хората, които имат фин, прецизен вкус към нещата, които разбират от мода, дизайн и изкуство и обръщат внимание на всеки детайл.

В общи линии, общуването на тези личности с другите хора, понякога не е никак лесно, именно заради факта, че те са перфекционисти, които искат всичко около тях да бъде супер красиво, абсолютно изящно или... направо възвишено.

Вижте с какви проблеми се сблъскват хората, които притежават добър вкус в излишество:

1. В който и магазин да влязат, тези хора винаги си харесват най-скъпата дреха или вещ, а това не е голямо предимство в живота. Освен това те винаги мечтаят за по-луксозно жилище, за по-скъп автомобил и т. н.

2. Тези хора са твърде критични и имат прекалено високи очаквания към заобикалящия ги свят. Те лесно се възмущават от липсата на стил/вкус у другите и винаги мерят нещата според собствените си критерии. Освен това те се държат като сноби и наистина се имат за нещо повече от другите, което пък често ги прави отблъскващи.

3. На тези хора никой не знае какъв подарък точно да направи, защото техният вкус е прекалено фин. Затова близките им започват да им подаряват неща с касовите бележки, защото знаят, че те така или иначе, ще се опитат да сменят подаръка за нещо друго, по техен вкус.

4. Приятелите на тези хора в даден момент започват да отказват да излизат с тях по магазините. Шопингът с професионалист в модата може да е наистина неприятно изживяване, да отнеме часове, стоките по всички магазини да бъдат разгледани (и коментирани) в детайл и накрая нищо да не бъде купено.

5. Тези хора се вманиачават твърде много във вещите си. Петно на копринената им блуза или косъм на кашмиреното им палто може да се превърне в истинска драма.

6. Обикновено домът на тези хора прилича на излъскан музей, в който сякаш не живеят живи същества. Не е приятно да се гостува на такъв домакин!

7. Този тип хора обичат да дават модни съвети (и като цяло поучения на тема какво е добър вкус), без никой да им ги иска и това е доста досадно.

8. Тези хора наистина умеят да преценяват другите, тъй като са много наблюдателни. Те помнят всяка модна грешка, те знаят кой живее в кичозен дом, помнят кой е вдигнал безвкусна сватба и др. Тоест, в паметта им се пази нещо като черна статистика на примерите за лош вкус, която те рано или късно използват.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

nbrakalova ( преди 9 години )
(1) Хората с добър вкус и финес са извън споменатите суетни крайности, като например "за по-луксозно жилище, за по-скъп автомобил и т.н.(2) Те, хората с вкус и финес, НЕ се държат като сноби и наистина НЕ се имат за нещо повече от другите. Хората с добър вкус и особено с финес НЕ СА СНОБИ.(3) Хората с вкус и финес знаят как да получават подаръци и никога няма да допуснат човекът срещу тях да се почувства неудобно, както и никога няма да отидат в магазина да заменят подаръка му.(5) Това не са хора с вкус и финес, това са вманячени сноби.(6) Домът на хората с вкус и финес е уютен, непретрупан и обикновено не според последния вик на текущата мода.(7) Хората с вкус и финес НЕ поучават другите, освен ако не са попитани за съвет.(8) Хората с вкус и финес НЯМАТ "черна статистика на примерите за лош вкус, която те рано или късно използват".Авторът на материала явно никога не се е срещал с хора, притежаващи добър вкус и финес, или ги бърка с други, които са далеч от притежаването на тези качества. Учудвам се и на редактора, одобрил мнението му, но имайки предвид свободата на словото, го е направил въпреки това.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
По-голяма глупост не бях чела. Не мисля, че хората, които наистина имат добър вкус, са такива досадници, просто мрънкането и вечните критики към другите не е проява на такъв. Или, може би, добрият вкус не се отнася до поведението и ценностите на човек!?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар